14.1 C
Budapest
2021. október 23., szombat

Óriási rekord az előválasztás harmadik napján, sok az új szavazó

Vasárnap reggel óta tart az ellenzéki előválasztás második fordulója, ahol arról dönthetnek, ki legyen az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely visszalépése miatt az általa támogatott Márki-Zay Péter és Dobrev Klára között lehet választani. Az érdeklődés jelentősen nagyobb az első napokban, mint a szeptemberi első fordulóban.

Csak a vasárnapi napon 78 612 fő járult virtuálisan vagy személyesen a szavazóurnákhoz, ám hétfőn ennél is többen szavaztak 84 781 fő vett részt az előválasztáson, ami az első forduló adataihoz képest is kiemelkedő.

Kedden azonban a fenti részvételi adatokat is jelentősen túllépték, így az első forduló napi részvételi adatait is figyelembe véve abszolút rekord született. Csak a szavazósátraknál 77 432 fő jelent meg, online formában pedig 19 348 fő adta le voksát.

A napi részvételi adatok eddigi alakulása:

A szavazáson eddig 67 000 olyan személy jelent meg, akik az első fordulós előválasztáson nem vettek részt. Így tehát erősen vélelmezhető, hogy valamelyik jelölt sok új szavazót tudott megszólítani.

A korábbiakhoz képest az online szavazás is viszonylag zökkenőmentesen zajlik, a várakozási idő is néhány percre csökkent a vasárnapi 30-35 perchez képest. Az eddigi szavazatok közel 20%-a online formában érkezett.

spot_imgspot_img

Kövess minket közösségi oldalainkon is!

42,000követőTetszik
4,600feliratkozóFeliratkozás

Legújabb videóink

Korábbi híreink