fbpx

PM: Kövér László megfenyegette a Covid 2021 Vizsgálóbizottságot

Kövér László szerint az ellenzék által felállított, a kormány járványkezelésének részleteit feltáró vizsgálóbizottság megtéveszti a nyilvánosságot – közölte Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, társelnöke.

Kövér szerint a bizottság egy “jogalap nélkül” működő látszatbizottság, és különben sem engedélyezi, hogy használják az “országgyűlési vizsgálóbizottság” elnevezést. Emmelett pedig nem gyakorolhatják a vizsgálóbizottság részére rendelkezésre álló jogosítványokat sem. Szabó szerint a bizottság hivatalos neve Covid 2021 Vizsgálóbizottság, amelyben sem a parlament, sem az Országgyűlés szavak nem szerepelnek. Ezért semmi szükség az ő engedélyére. A társelnök emlékeztetett, hogy az ellenzéki pártok még február 1-jén kezdeményezték az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, amelynek részeként javasolták egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását. Ezen az ülésen a Fidesz-KDNP nem jelent meg. Az ellenzéki pártok tudomásul vették, hogy a kormánypártoknak nem érdeke, hogy egy független szakértőket meghallgató bizottság segítse a közvélemény alaposabb tájékozódását járványügyben. Ezért bejelentették, hogy a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Momentum felállít egy független vizsgálóbizottságot a Fidesz-KDNP részvétele nélkül. Szabó hozzátette, hogy a Vizsgálóbizottság mégis várja a kormánypártok képviselőit, hogy csatlakozzanak a bizottság munkájához.

“Üzenem Kövér Lászlónak, hogy az elnevezés teljesen jogszerű, a bizottságnak pedig minden jogalapja megvan a működésre.”

– hangsúlyozta Szabó Tímea

A Covid 2021 Vizsgálóbizottság következő ülése pénteken lesz. Többek között Karácsony Gergely főpolgármester is felszólal az ülésen.

Legfrissebb videók

Fekete-Győr: “A kormányváltás után Orbánékat csak jogállami eszközökkel szabad elszámoltatni” – Videó.

A Reflektorban című műsorunk szombati adásának vendége a Momentum Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje

Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával. Kerekes János elmondta,...

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #8 – Függőség, Algoritmusok, Adathalászat, Manipuláció, Populizmus, Álhírek

A Tabumentes Podcast 8. adásában a közösségi média demokratikus társadalmakra gyakorolt hatásairól beszélgettünk.

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
830követőkövető
9követőkövető
3,200feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek