Újra összeállhat az Oasis

Liam Gallagher, az Oasis frontembere biztos benne, hogy az együttes újra összeáll – írja az Independent.

Liamtől egy rajongó kérdezte Twitteren, hogy van-e esély az Oasis visszatérésére. A frontember erre azt válaszolta, hogy ez biztos meg fog történni

A rajongók és Liam reményeinek ellenére nem valószínű, hogy az egykori együttes minden tagjával együtt újra összeállna. Ugyanis Noel Gallagher, az Oasis egykori szólógitárosa nem lelkedesedik ennyire az ötletért. Noel egy korábbi interjújában azt mondta, hogy minden üzenet az öccsétől csak egy újabb szög a koporsóban, az Oasis visszatérését illetően.

Az Oasis egy 1991-ben alapított manchesteri rockzenekar volt. A zenekart Liam Gallagher, Paul Arthurs, Paul McGuigan és Tony McCarroll alapították, akikhez később csatlakozott Noel Gallagher. A Gallagher testvérek gyakran szerepeltek az újságok címlapjain testvéri rivalizálásuk, és vad, kicsapongó életstílusuk miatt, ezáltal a rossz fiú, és a nép zenekara image-et teremtettek maguknak. 2009. augusztus 28-án néhány perccel egy fellépésük előtt a két Gallagher testvér annyira összeveszett, hogy Noel azonnal elhagyta a zenekart. Két órával később Noel a hivatalos Oasis weboldalon a következőt publikálta: „Némi szomorúsággal, de óriási megkönnyebbüléssel közlöm, hogy ma este elhagytam az Oasist! Az emberek majd azt írnak és mondanak amit akarnak, de én egyszerűen egy napot sem tudok tovább együtt dolgozni Liammel!”

Az együttes leghíresebb száma a Wonderwall, amely a (What’s the Story) Morning Glory? című albumukon jelent meg 1955-ben.