Eközben itthon: Az ellenzék végre hivatalosan is közölte ki lesz a köztársaságielnök-jelöltjük

Ameddig a szomszédos ország lángokban áll, miközben az egyik nagyhatalommal éppen a szuverenitásáért küzd, addig itthon végre sikerült az ellenzéknek is hivatalossá tenni, hogy kit fognak köztársaságielnök-jelöltjükként indítani.

Aki nem más lesz végül, mint a már belengetett Róna Péter.

Az Egységben Magyarországért sajtóközleménye szerint az ellenzéki pártok ma végre sikeresen leadták a jelöléshez szükséges aláírásokat, így mostantól Róna Péter hivatalosan is az Egységben Magyarországért köztársaságielnök-jelöltje. Korábban Iványi Gáborról is volt szó, de ezt az ötletet már a NAV-os összetűzés elött is elvetették. Iványi Gábor, amúgy ma fel fog szólalni az  az orosz kémbank elleni demonstráción Márki-Zay Péterrel együtt.

Az eseményen adománygyűjtést szerveznek az ukrajnai menekülteknek. A tüntetés helyszíne a Lánchíd utcában lesz, a Clark Ádám téri körforgalom felőli végén. A tüntetés 18 órakor kezdődik.

Jövő héten szavaznak

Jövő héten fog döntés születni arról, hogy az országgyűlési képviselők szerint ki alkalmasabb arra, hogy kifejezze a nemzet egységét. A Fidesz jelöltje ugye a Fidesz egykori alelnöke Novák Katalin, az ellenzéké pedig az üzleti és egyetemi világban is megbecsült, 1956-ban emigrált majd 1990-ben hazatért, a devizahitelesekért harcosan kiálló Róna Péter.

Az Egységben Magyarországért pártjai elvárják a Fideszes hatalomtól, hogy a szavazás előtt engedje beszélni a Parlamentben Róna Pétert – olvasható a közleményükben.

Az ellenzék szerint Novák Katalinnak esélye sem lenne Róna Péterrel szemben, ezért siet a Fidesz lezárni az az új köztársasági elnök megválasztását