fbpx

Facebook poszt miatt zajlott a per a bíróságon – a feljelentő neve elhallgatását kérte

A mai napon zajlott Lengyel Domokos a Sétáló Budapest egykori Újbudai polgármester-jelöltjének és L. Imrének a személyiségi jogok megsértésével kapcsolatos pere. A felperesről nem készíthettünk kép és hangfelvételt, de teljes nevét sem közölhetjük. Alkotmányjogi panasszal fordulunk az Alkotmánybírósághoz.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Lengyel Domokos 2019. szeptemberében az önkormányzati kampány során Facebook bejegyzést tett közzé, melyben a felperest “másodfokon elítéltnek” nevezte. Felperesről nem készíthettünk a tárgyalás során kép és hangfelvételt, valamint nevét sem közölhetjük, pedig több éven át önkormányzati képviselő volt, nagy részében alpolgármester, 2006 és 2010 között pedig parlamenti mandátumot is szerzett a fővárosi listáról.

Schiffer András ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Ebben a választási kampányban azt mondani, hogy nem közszereplő egy csúcsjelölt, polgármester-jelöltnek, a későbbi polgármesternek kampányfőnöke, most hagyjuk, hogy a választások után töltött e be pozíciót, de aki történetesen a kompenzációs lista második helyén szerepelt, hát ez azért eléggé izgalmas kijelentés.

Az ma zajló tárgyalás után alkotmányjogi panasszal élük, kérve a polgári perrendtartásról szóló törvény azon rendelkezéseinek megsemmisítését, hogy egy nyilvános tárgyalás tudósítása során közzétehessük a perben érintett közszereplők nevét.

A tárgyalás végén nem született ítélet, annak kihirdetésére 2021. február 16-én fog sor kerülni.

Legfrissebb videók

Fekete-Győr: “A kormányváltás után Orbánékat csak jogállami eszközökkel szabad elszámoltatni” – Videó.

A Reflektorban című műsorunk szombati adásának vendége a Momentum Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje

Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával. Kerekes János elmondta,...

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
880követőkövető
9követőkövető
3,600feliratkozóFeliratkozás

Választás 2022

Legfrissebb cikkek