fbpx

Demeter Márta: Az ügyészség vádirata annak a politikai akaratnak a bizonyítéka, ami ma vezeti az országot

Péntek reggel 9-kor kezdődött meg Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselőjének hivatali visszaélés bűntette miatt indított büntetőperének tárgyalása. A tanúkihallgatást követően egy újabb tárgyaláson folytatódik az eljárás.

Demeter Márta: Természetesen végigcsinálom az eljárást és folytatom a munkámat | Jövő TV

Péntek reggel 9-kor kezdődött meg Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselőjének hivatali visszaélés bűntette miatt indított büntetőperének tárgyalása. A…

Demeter Márta 2018 szeptemberében írásban kérte számon a kormány minisztereit, miután a kecskeméti repülőbázis repülési naplójának adataiból kiderítette, hogy Orbán Viktor egyik lányát egy katonai géppel szállították haza Ciprusról – szabályellenesen. A kérdéseit a közösségi oldalán is közzétette.

A Központi Nyomozó Főügyészség még novemberben emelt vádat a képviselő ellen, amely szerint a nyilvános írásbeli kérdéssel Demeter Márta törvényellenesen járt el, hiszen ezek az adatok nem minősülnek publikusnak. A képviselő szerint azonban nem követett el hivatali visszaélést, hiszen az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként az a munkája, hogy ellenőrizze a végrehajtó hatalom működését.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága a vizsgálat során megállapította, hogy a Demeter Márta által publikált adatok nem helytállóak, mivel csupán egy névrokonságról van szó Orbán Viktor családjával kapcsolatban, és nem a miniszterelnök lánya az említett személy.

Demeter Márta büntetőperének tárgyalásán. A képen Demeter Márta (középen) és Keresztes László Lóránt (jobb) 2021. január 15-én. Fotó: Jövő TV

Az Alkotmányvédelmi Hivatal szerint Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázatot jelent, így az Országgyűlés további döntésig felfüggesztette a képviselő mentelmi jogát.

A bíró zárt tárgyalást rendelt el védett adatokra hivatkozva, így a sajtó munkatársai nem lehettek jelen a tárgyaláson.

Demeter Márta a tárgylást követően a Jövő TV kérdésére elmondta, hogy:

Az ügyészség vádirata annak a politikai akaratnak a bizonyítéka, ami ma vezeti az országot

A képviselő ennél több információt nem mondhatott, a tárgyalás későbbi időpontban folytatódik. Demeter Márta ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta:

Természetesen végig fogom csinálni az eljárást és végzem továbbra is a munkámat

Legfrissebb videók

Fekete-Győr: “A kormányváltás után Orbánékat csak jogállami eszközökkel szabad elszámoltatni” – Videó.

A Reflektorban című műsorunk szombati adásának vendége a Momentum Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje

Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával. Kerekes János elmondta,...

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
880követőkövető
9követőkövető
3,600feliratkozóFeliratkozás

Választás 2022

Legfrissebb cikkek