fbpx

Pénteken -12, szombaton -15, vasárnap pedig akár -18 fok alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála

A sztratoszféra hirtelen felmelegédese havazást, viharos szelet hozó ciklonok kialakulását és egész Európában tartós téli időt hozhat.

Szerda kora délutánig északkeleten erősen felhős, illetve borult időre lehet számítani, szórványosan havazással, az ország nagy részén pedig felhőátvonulások várhatók több órás napsütéssel. A hőmérséklet kora délután 1 és 5, késő este -5 és +2 fok között valószínű

Csütörtökön kezdetben jobbára erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig általában -1, -7 fok között alakul majd.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható felhőátvonulásokkal. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -2 fok között alakul, de a havas, kevésbé felhős, szélcsendes tájakon akár -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között várható.

Szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -4 fok között alakul, de keleten néhol akár -15 fok köré is hűlhet a levegő, hideg lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínű.

Vasárnap többnyire napos idő várható, kevés gomolyfelhővel. Meglehetősen hideg lesz a reggel, általában -14 és -6 fok közötti minimumokkal, de a hóval borított keleti tájakon akár -17 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6 és 0 fok között alakul

A sztratoszféra melegedése már az előző hetekben megkezdődött, jelenleg pedig legalább két határozott örvény figyelhető meg benne, tehát a nagy örvény szétvált. Ennek köszönhetően jó ideje az Atlanti-óceán felett anticiklon, Európa keleti területei felett pedig ciklonok a meghatározóak. Mivel a Kárpát-medencébe így észak felől érkeznek a csapadékot adó felhők, ezért több alkalommal is havazott és még havazhat is a következő napokban. A helyzet ugyanis még egy ideig nem fog jelentősen változni… –  írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Így emészti fel a politika és a rozsda a Lánchidat (videó)

A koronavírus, és az önkormányzati elvonások csak mélyítettek a Lánchíd körüli vitában.