fbpx

Kedden újabb adag vakcina érkezik Magyarországra

Az Operatív törzs hétfő reggeli sajtótájékoztatójának frissen elhangzott információit az alábbi cikkben gyűjtöttük össze.

Kiss Róbert rendőr alezredes, az Operatív törzs Ügyeleti Központ vezető helyettese ma bejelentette, hogy a Kormány február 1-ig meghosszabbítja a vészhelyzet során alkalmazott intézkedéseket. Így továbbra is hatályban marad a:

  • maszkviselés kötelezettsége
  • kijárási tilalom
  • közterületi magatartási szabályok
  • üzletekre és a rendezvény tartásra vonatkozó korlátozó rendelkezések.

Dr. Galgóczi Ágnes Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője beszámolt az aktuális járványügyi helyzettel kapcsolatban.

1419 főnél regisztrálták az új koronavírus fertőzést az elmúlt 24 órában, ezzel 343 656 főre emelkedett megerősített fertőzötteknek száma Magyarországon.

Elhunyt 77, többségében idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 725 főre emelkedett.

Jelenleg 5065 fő szorul koronavírus fertőzés miatt korházi kezelésre és 307 ember van lélegeztetőgépen. Felszólítják a lakosságot, hogy továbbra is fontos betartani járványügyi intézkedéseket, illetve higiéniai- és rendszabályokat a javuló a tendenciának megtartása érdekében.

Egész hétvégén, továbbá a mai napon is zajlik az egészségügyi dolgozók védőoltása, az idősotthonokban is oltásügyi kampány zajlik. Eddig 71 ezer oltás került beadásra december 26. óta, ebből 6642 az, aki idősotthon lakója vagy dolgozója.

Holnap kettő új szállítmány érkezik Magyarországra koronavírus elleni vakcinából, megérkezik a Phizer 39 ezer ember beoltására alkalmas mennyiségű oltóanyag szállítmánya, illetve a Moderna vakcinájából is érkezik 3600 ember oltására elegendő vakcina. Mindkettő vakcina MRNS technologiával készült. A tájékoztatóban elhangzottak szerint az oltóanyagok felhasználásában nincs jelentős különbség a két vakcina között.

Továbbra is zajlik a felkészülés a védekezésben közvetlenül résztvevő rendvédelmi dolgozok oltása. A vakcinálás tapasztalati szerint eddig komolyabb oltási reakciók nélkül zajlottak le a védőoltások.

A beérkező oltóanyag mennyiségétől függ, hogy mikor kezdhetik el a tömeges oltásokat, addig felszólítják a lakosságot arra, hogy mindenki jelezze az oltás iránti igényét és regisztráljanak az oltásra: vakcinainfo.gov.hu weboldalon.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Így emészti fel a politika és a rozsda a Lánchidat (videó)

A koronavírus, és az önkormányzati elvonások csak mélyítettek a Lánchíd körüli vitában.