Szamkány Tamás: Nem igaz, hogy megfékeztük a második hullámot (videó)

Orbán Viktor szerint legyűrtük a második hullámot, dr. Szakmány Tamás professzor az adatokra hivatkozva ezt egyáltalán nem így látja. A Brit Birodalmi Rend tagjává választott orvos szerint a vírus egyre jobban terjedő mutációja miatt nagy esély van a harmadik hullámra is.

“Sajnos szinte biztos vagyok benne, hogy ez a változat egész Európára, így Magyarországra is át fog terjedni. Vagy a második hullámnak lesz még egy taraja, vagy ez sajnos elindíthatja a harmadik hullámot Magyarországon is”

– emeli ki a professzor.

A Gwenti Egyetem professzora arról is nyilatkozott, hogy őt már beoltották a Pfizer vakcinával, a családját pedig a napoknak fogják. Az oltással kapcsolatban már a fejlesztések elején nagyon pozitív volt. Júniusban az első ötven egészségügyi dolgozó között volt, aki jelentkezett az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem közösen elindított kilinikai tanulmányára. Már akkor be akarta oltatni magát, de nem a COVID-oltást, hanem a meningitis (agyhártyagyulladás – a szerk.) elleni védőoltást kapta meg.

Az elmúlt időszakban nagyságrendileg egymillió lakost oltottak be az országban, a Grange University kórház dolgozói közül pedig már több, mint ötven százalékát beoltották.

Továbbra sem mernek nyilatkozni az egészségügyi dolgozók

A professzor a magyarországi orvosokat ért retorziók kapcsán oldalunknak elmondta, hogy konkrétan tud olyan esetről, amikor mást nyilatkozott az egyik magyar kollégája a beszerzett eszközök minőségéről, mint amit az adott kórház szeretett volna.

“Nagyon lekapták a tíz körméről, és felfüggesztéssel fenyegették, mert nem azt üzenetet közvetítette, amit a kórház vezetése szeretett volna”

– meséli Szakmány.

A professzor szerint azonban ez nemcsak a magyar egészségügy sajátja. Az első hullámban részt vett egy új lélegeztető gép bevizsgálásán, és ott is nagyon hasonló problémákkal küzdöttek.

Részletek a videóban.