fbpx

Február 1-ig már biztosan maradnak a jelenlegi korlátozások

A kormány a Facebook-on jelentette be péntek reggel, hogy a november 11. óta érvényben lévő korlátozásokat meghosszabbítják február 1-ig.

Ez azt jelenti, hogy továbbra is marad a 20:00 és 05:00 óra közötti kijárási tilalom, a vendéglátóhelyeknek zárva kell tartaniuk, illetve a középiskolákban is csupán online folyhat az oktatás. Az általános iskolák és a óvodák továbbra is nyitva tarthatnak.

Orbán Viktor miniszterelnök ezen kívül a Kossuth Rádióban elmondta, hogy az országba eddig 80.000 ezer főnek elegendő oltóanyag érkezett. Az Operatív törzs értékelése szerint ez a szám kevés, a beoltás pedig lassan halad, így emiatt egyértelműnek tartották, hogy a hatályban lévő korlátozásokat meghosszabbítják.

Orbán Viktor hozzátette, hogy az Operatív törzs az intézkedésekkel nem a járvány aktuális helyzetét szeretné követni, hanem egy hosszabb távú, hatékony struktúrát kialakítani. Szerinte amíg nincsen megfelelő számú vakcina, addig erre az életre kell berendezkedni.

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Így emészti fel a politika és a rozsda a Lánchidat (videó)

A koronavírus, és az önkormányzati elvonások csak mélyítettek a Lánchíd körüli vitában.