fbpx

Az ellenzéki pártelnökök hat pontja a kormányzás alapelveiről

Az ellenzék pártelnökei egy hat pontból álló nyilatkozatot fogadtak el a kormányzás alapelveiről.

Az Országházban tett online sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a cél nem csak a jelenlegi kormány leváltása, hanem egy felemelkedő ország megteremtése.

A pártelnökök felolvasták a nyilatkozat pontjait, mely az alábbiak voltak:

Jakab Péter elmondta, a Jobbik korábban megfogadta, hogy csak akkor vesz részt az összefogásban, ha megbizonyosodik, hogy egy jobb országban élhetnek a polgárok egy ellenzéki győzelem esetén. Szerinte ezen dokumentum aláírásával ez megvalósulhat és megteremtik a társadalmi békét.

Fekete-Győr András szerint olyan új köztársaságot fognak építeni, amiben a hatalom szolgája a törvényt és nem a törvény a hatalmat, valamint a kormány elszámoltatható lesz a magyar polgárok által.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke elmondta, olyan előre tekintő kormányzásra készülnek, ami figyelembe veszi a bolygó szükségleteit és minden kormányzati döntés figyelembe veszi a fenntarthatóságot és a természeti örökség megóvását. Elmondta, a migráció esetében is a klímaváltozás okait kell keresni, de fel kell lépni az illegális bevándorlás ellen.

Szabó Tímea elmondta, igazságos újraelosztási rendszert hoznának létre ingyenes és jó minőségű egészségüggyel, oktatással és szociális rendszerrel és tisztességes fizetésekkel.

Kunhalmi Ágnes szerint a szolidáris és igazságos társadalmon megteremtéséhez szükséges a jó oktatás, a tisztességes verseny és a jó minőségű állami szolálatok, amihez elengedhetetlen a méltányos közteherviselés a felső tízezer bevonásával. Szót ejtett arról is, hogy a leszakadó régiókra is kiemelt figyelmet kell fordítani. A munkaügyi törvények átalakításával a gyengébbeket, a munkavállalókat védenék.

Gyurcsány Ferenc a DK elnöke kiemelte, hogy az EP tagjaként bár van vitánk az unió intézményeivel, azonban Magyarország számára a legjobb és legfontosabb az, hogy Európában maradjunk, azaz hasonló életszínvonalat kell elérni, mint Nyugat-Európában.

A pártelnökök az online sajtótájékoztató végén aláírták a dokumentumot a hat ponttal, mely összefoglalva az alábbi volt:

1. Önmagával békében élő nemzet

2. Demokratikus jogállam

3. Jövőbe tekintő kormányzás

4. Gondoskodó társadalom

5. Igazságos gazdaság 

6. Európai Magyarország

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Így emészti fel a politika és a rozsda a Lánchidat (videó)

A koronavírus, és az önkormányzati elvonások csak mélyítettek a Lánchíd körüli vitában.