fbpx

Itt a nagy szilveszteri PEZSGŐTESZT

Ha szilveszter, akkor pezsgő, ám közel sem mindegy, melyiket vesszük meg. Összesen 11 pezsgőt kóstoltunk végig és pontoztuk őket egy 1-től 10-ig terjedő skálán. Meglepő eredmények születtek, ugyanis messze nem egyértelmű, hogy a drága pezsgő lenne a legjobb.

10. helyezett a kakukktojás olasz pezsgő

A versenybe mindössze egy nem magyar pezsgőt tettünk, a Carassia Blanc de Blancs Brut-ot, ami nálunk az utolsó helyen végzett. Pedig árban is ez volt a legdrágább.

Ára: 4 750 Ft
Pont: 3,5/10

9. helyezett: Törley Orfeum Rose Sec

Bár a Törley minőségibb pezsgői közé tartozik ez az ital, nekünk mégsem lett a kedvencünk. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a palackban erjesztett és parafával lezárt termékek közül más ne lehetne sikeresebb, hiszen a pincészet nem véletlenül az egyik legnépszerűbb hazai pezsgőgyártója.

Ára: 1 649 Ft (Spar)
Pont: 5/10

8. megosztott helyezett: Hungaria Grande Cuvée Brut

Ízlések és pofonok, de a teszt során három Hungaria pezsgőt is kóstoltunk és mind közül ez bizonyult a leggyengébbnek, pedig a boltok polcain ezt lehetett a legnehezebben megtalálni, így nagy elvárással is kóstoltuk meg a Törley ezen italát.

Ára: 1 699 Ft (Spar)
Pont: 6/10

8. megosztott helyezett: Szovjetszkoje Igrisztoje

Nevével ellentétben 100%-os magyar tulajdonban álló vállalkozás 100%-os magyar alapanyagokkal is dolgozik. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége is, igaz, nem ez a pezsgő az, amit feltétlen egy ünnepi étkezéshez ajánlanánk. Laza házibulikra, baráti koccintásokra viszont szívesen ajánljuk.

Ára: 565 Ft (Lidl)
Pont: 6/10

7. helyezett: Törley Charmant Doux

Egyszerű, de nem is akar több lenni ez az ital, mint aminek látszik. A műanyag kupakos tankpezsgő egyszerű ízvilágával és rendkívül alacsony árával nem okozhat csalódást.

Ára: 818 Ft (Spar)
Pont: 6,5/10

5. és 6. helyezett: Frakk édes chardonnay és rose pezsgők

A Mezei pincészet termékei közül az édes chardonnay és a félszáraz rose pezsgőket vettük górcső alá és az általun kóstolt magyar pezsgők sorában nagyon jól állták helyüket, így bátran ajánljuk őket. Az erősen buborékos rose pezsgő már különösen izgalmas, a pezsgő és egy testes rose fröccs közötti átmenetre emlékeztetett minket.

Ára: 899 Ft (Lidl)
Pont: 7/10

4. helyezett: BB Arany Cuvée

Már az illata is rendkívül kellemes, amit kellemes íz is követ a BB édes pezsgőjében. A BB azokra is gondolt, akik nem csak az édes ízvilágért rajong, nekik a száraz Ezüst Cuvéet ajánljuk.

Ára: 1 089 Ft (Spar)
Pont: 7,5/10

3. helyezett: Grand Budapest

Ár – arány tekintetében mindenképp a legjobb választás, hiszen a maga kilencszáz forintjával ennél jobb pezsgőt nem tudunk ajánlani. Intenzitása és ízvilága egyaránt kiemelkedő.

Ára: 899 Ft (Lidl)
Pont: 8,5/10

2. helyezett: Hungaria – Extra Dry

A száraz pezsgők tekintetében mindenképpen ez vitte a prímet. Kellemes ízvilágot nyújt mindazoknak, akiktől távol áll az édes pezsgő.

Ára: 1 699 Ft (Spar)
Pont: 9/10

1. helyezett: Hungaria – Irsai Olivér

Bár a polcokon eddig nem nagyon találkoztunk vele, mégis egyből mindenki kedvence lett ez az édes pezsgő, amit nem csak szilveszterkor érdemes fogyasztani.

Ára: 1 699 Ft (Spar)
Pont: 9,5/10

Reméljük a fenti teszttel segíteni tudtunk. Mindenkinek egészségére és jó ünneplést!

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
9követőkövető
2,140feliratkozóFeliratkozás

Választás 2022

Legfrissebb cikkek