fbpx

Ma ingyenesen megnézhetjük az Operaház A diótörő című előadását

A karácsony elmaradhatatlan része az Operában előadott mesebalett, A diótörő, amit a kialakult helyzet miatt idén nem tudnak közönség előtt játszani. Az Opera most egy napra ingyenesen elérhetővé teszi a darab felvételét.

December 24. 15 órától nézhetjük meg a felvételt az intézmény Facebook oldalán. Érdekesség, hogy a darab 1950 óta összesen három alkalommal maradt csak el. Egyszer az 1956-os forradalom idején, valamint 1981-ben és ’82-ben, amikor az Ybl-palota felújításra került.

Az Opera 2016-ban rögzítette A diótörő egy évvel korábban az Operaházban bemutatott produkcióját, amely a 21. századi táncművészeti és látványvilágbeli elvárásokhoz igazítva frissítette fel a mű tradicionális erényeit is megőrző előadást. A koreográfiát a nemzetközileg elismert Diótörő-specialista, Wayne Eagling és Solymosi Tamás jegyzi, a látványos jelmezek terveit Rományi Nóra, míg díszletterveit Oláh Gusztáv korábbi remekének nyomán Vavrinecz Beáta készítette. A felvétel főbb szerepeiben Leblanc Gergely, Sarkissova Karina, Komarov Alekszandr és Radziush Mikalai láthatók, közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett művészei, a Magyar Nemzeti Balettintézet és a Csillagszeműek növendékei, valamint a Magyar Állami Operaház Zenekara és Gyermekkara (karvezető Hajzer Nikolett), vezényel Déri András.

Azok, akik A diótörő előadást a jegy.hu felületén nézik meg, a regisztrációért cserébe 10%-os kedvezményt vehetnek igényben az Opera Otthonra 2021. januári közvetítéseire.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Így emészti fel a politika és a rozsda a Lánchidat (videó)

A koronavírus, és az önkormányzati elvonások csak mélyítettek a Lánchíd körüli vitában.