A vírus megtanított, hogy értékeljük az ünnepeket (videó)

A vírus kirántott minket a megszokotból, és elvette a szabad mozgást az emberektől. Mindenki remélte, hogy karácsonyig elmúlik a COVID rémálom, de sajnos itt van még velünk és a szeretet ünnepét is képes lehet megmérgezni. Hogy hogyan lehet a “carpe diem” élményt átélni, és a szeretteinkkel lenni a koronavírus árnyékában, dr. Perintfalvi Rita megmondja. Így éld meg a karácsonyt COVID idején!

A progresszív teológus szerint az elmúlt évtizedek alatt rossz irányba ment el a karácsony megítélése, mára már nem a szeretetet és önmagunkat, hanem tárgyakat akarunk adni a hozzátartozóinknak. A vírus azonban fontos mérföldő lehet. A szabadság, és a demokrácia iránti elkötelezettség is felértékelődik, miközben megtanuljuk követni a saját biztonságunk érdekében hozott szabályokat.

“Azt gondoljuk, hogy a COVID-nak sosem lesz vége, de igen”

– emeli ki Rita.

A karácsonyi készülődést beárnyékolja a napszakok rövidülése. Rita szerint ennek is betudható az évek alatt egyre növekvő öngyilkosságok száma az ünnepek alatt, a koronavírus miatti bezártság pedig ezt csak tetézheti. Ez ellen pedig csak mi tehetünk.

“Ha a szülő azt gondolja, hogy a gyereke attól az autótól vagy attól a babától lesz boldog, hát nem. Attól az oda ajándékozott időtől, hogy végre vele lehet”

– mondja.