fbpx

LMP: Orbán Viktornak továbbra sincs hajlandósága a szociális válság kezelésére

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy amíg Orbán Viktor elállt Brüsszelben a vétótól, addig nem állt el Magyarországon az önkormányzatok és települések sanyargatásától.

A sajtótájékoztatón elmondta, forrásokat vonnak el a településektől, meg akarják tiltani a plusz bevételszerzési lehetőségeit és továbbra is lebegtetik az iparűzési adó elvonását, ami gyakorlatilag a teljes csődöt jelentené az önkormányzatoknak. Hasonlóan súlyos terhet jelent a kisvállalkozóknak a KATA 40%-os büntetőadója, ami január 1-től kerül bevezetésre.

A társelnök elmondta, hogy a Szabad Városok Szövetségének kezdeményezését támogatja az LMP, ami azt javasolja, hogy a települések közvetlenül juthassanak uniós forrásokhoz.

A politikus szerint Orbán Viktornak továbbra sincs gondolata és hajlandósága arra vonatkozólag, hogy a szociális válságot hogyan kezeljék. Nem emelik meg az álláskeresési járadékot 9 hónapra és továbbra sem biztosít a kormány 100%-os táppénzt a koronavírussal megfertőzött, és ezáltal a munkából kieső munkavállalóknak, valamint továbbra sem nyújtanak bértámogatást azon munkahelyeknek, akik a kialakult helyzet miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek.

Szerinte a miniszterelnök által ellenjegyzett Magyar Közlönyökben felesleges beruházásoknak adnak támogatást a helyett, hogy a magyar településeket támogatnák. Így a valódi kérdés, hogy az országot hogyan fogja a kormány kivezetni a szociális válságból, amire eddig semmilyen tervet nem mutattak fel.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Fekete-Győr: “A kormányváltás után Orbánékat csak jogállami eszközökkel szabad elszámoltatni” – Videó.

A Reflektorban című műsorunk szombati adásának vendége a Momentum Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje

Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával. Kerekes János elmondta,...

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #8 – Függőség, Algoritmusok, Adathalászat, Manipuláció, Populizmus, Álhírek

A Tabumentes Podcast 8. adásában a közösségi média demokratikus társadalmakra gyakorolt hatásairól beszélgettünk.

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
830követőkövető
9követőkövető
3,200feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek