fbpx

Beethoven 250. évfordulójának ünnepe – Ingyenesen, online térben a Concerto Budapest előadásában

Nem marad el, csak átalakul a Concerto Budapest Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából tervezett koncertsorozata: november 28-án szombaton három zeneakadémiai hangversenyt követhet otthonából a közönség. A Zeneakadémia Nagyterméből közvetített koncerteket a zenekar honlapján és Youtube csatornáján lehet majd követni.

Ludwig van Beethoven ugyan bármiféle kerek évforduló nélkül is a hangverseny-repertoár egyik örök és megingathatatlan főszereplőjének számít, ám 2020-ban, születésének 250. évfordulóján életművének a szokottnál is nagyobb figyelmet szentel a világ. Magyarországi ünneplésének kiemelt jelentőségű és roppant koncentrált szakaszát alkotja a Concerto Budapest rendezvénysorozata, amely három koncerttel kíván tisztelegni a géniusz nagysága előtt. A Beethoven-napot a zenekar egy legendás magyar Beethoven- interpretátor, Fischer Annie emlékének ajánlja. November 28-án a legkiválóbb hazai művészek, Berecz Mihály, Balázs János, Keller András, Perényi Miklós, Várjon Dénes, Baráti Kristóf, a Hungarian Quartet, valamint a Concerto Budapest együttesének összjátéka ígér szimfóniát, versenyműveket és kamarakompozíciókat ebből a lenyűgöző és kimeríthetetlen gazdagságú életműből.

A délelőtt 11 órakor kezdődő koncert műsorán Beethoven kamaradarabjainak legjavát hallhatjuk: a Kreutzer-szonátát, a Szellem-triót, az A-dúr cselló-zongora szonátát az a-moll vonósnégyest. A két szonáta zongoraszólamát Várjon Dénes játssza, kamarapartnerei: Keller András és Perényi Miklós lesznek. A trióban Balázs János lép színpadra, a vonósnégyest pedig a tavalyi év elején nagy sikerrel debütáló Hungarian Quartet szólaltatja meg. A 18.30-kor kezdődő esti hangverseny fókuszában a szimfonikus zene áll majd. Beethoven D-dúr hegedűversenye, a könnyed hangvételű szimfónia, igazi csemege a beethoveni életmű rajongóinak. A versenymű szólistája Baráti Kristóf lesz. A 21 órakor kezdődő záró koncert programja igazi különlegességet ígér, Beethoven egyik legnagyobb szellemi és technikai adottságokat igénylő Nagy fúgája egymás után háromszor, különböző átiratokban lesz hallható.

Bővebb információ a www.concertobudapest.hu oldalon érhető el, ahol a szombati koncert is megtekinthető lesz.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Így emészti fel a politika és a rozsda a Lánchidat (videó)

A koronavírus, és az önkormányzati elvonások csak mélyítettek a Lánchíd körüli vitában.