fbpx

A háziorvosok bérét is megemeli jövőre a kormányzat

Egy szerdán este a Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében jövőre legalább az eddigi összeg felével emelkedik majd a költségvetésben az alapellátásban dolgozó orvosokra és szakdolgozókra szánt összeg. Ez a közel 72 milliárdos költségtöbblet a nyáron elfogadott 2021-es költségvetésben rögzített közel 140 milliárd forintos összeghez adódik hozzá.

A határozatban továbbá az is olvasható, hogy a kormány felkéri az emberi erőforrások miniszterét, hogy a háziorvosok praxisközösségekbe, a házi gyermekorvosok csoportpraxisokba történő szerveződése érdekében teremtse meg a praxisközösségek, csoportpraxisok jogi kereteit 2021. december 31-ig.

Emellett Varga Mihály pénzügyminisztert arra kérték fel, hogy a fent említett összeget tervezze be a 2022. és 2023-as költségvetésbe is.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Így emészti fel a politika és a rozsda a Lánchidat (videó)

A koronavírus, és az önkormányzati elvonások csak mélyítettek a Lánchíd körüli vitában.