fbpx

Ismét módosul a választási törvény: legalább 71 egyéni jelölt kell a listaállításhoz

Volner János független képviselő javaslatot nyújtott be, a kormányoldal pedig elfogadta az országos listaállításhoz szükséges feltételek szigorítását. Ettől kezdve 14 megyében, legalább 71 jelölt kell az országos listaállításhoz, így tulajdonképpen biztossá vált, hogy egy listán indul 2022-ben az ellenzék.

Erről kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottság ülésén szavaztak, ahol 8 igen, 4 nem arányban fogadták el a javaslatot. Ezzel szinte biztossá vált, hogy egy listán fognak indulni az ellenzéki pártok, de a kisebb, ellenzéki koordináció nem résztvevő pártok sorsa egyelőre kérdéses.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Az átlagkereset is kevés az e-biciklikhez (videó)

Hiába az állami támogatás, ha az átlagkereseted bánja.

Ungár Péter: Egy politikusnak nem feltétlenül az a dolga, hogy morális példát mutasson – Videó

A Jövő TV politikai és közéleti kibeszélőjében, a Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Ég veled, Donald!

Cikkünkben a búcsú jegyében gyűjtöttük össze a leköszönő amerikai elnök, Donald Trump legképtelenebb megszólalásait, amelyek a hivatali ideje alatt hangzottak el.