fbpx

Az Indamédia felvásárolta az Index részvényeit, végleg a NERé lett a híroldal

Céges vita miatt menesztik az Index főszerkesztőjét, Szombathy Pált, és meginogni látszik Bodolai László pozíciója is.

A HVG.hu információi szerint hivatalos közleményben is tájékoztatni fogják az olvasókat a változásról. A lap szerint az Indexnél és a kiadónál történő változások érinthetik Bodolai László igazgatósági elnök, a lapot kiadó alapítvány elnökének pozícióját is.

A tömeges felmondások után szeptemberben indult el új szerkesztőséggel az Index és azóta már több felmondásról és kirúgásról is lehetett hallani.

Másfél hete Balogh Ákos Gergelyt, a lap egyik főszerkesztő-helyettesét küldték el a próbaideje alatt. Mivel próbaideje alatt küldték el, így a döntés okát hivatalosan indokolni sem kellett, mindenesetre Balogh kirúgását Szombathy azzal magyarázta, hogy az elmúlt három hónapban kiderült, hogy nem egyformán gondolkodnak az Indexről és az Index főszerkesztő-helyetteseinek szerepéről.

FRISSÍTÉS: Az Indamedia visszavásárolta az Index részvényeit

A Vaszily Miklós tulajdonában álló Indamedia az visszavásárolta Index.hu részvényeit, ezzel pedig lényegében hivatalossá vált, hogy a NER megszerezte az Indexet. Szombathy Pál leköszönő főszerkesztő mellett az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke, Bodolai László is távozik, a jövőben mint médiajogász támogatja majd a csoport működését.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Az átlagkereset is kevés az e-biciklikhez (videó)

Hiába az állami támogatás, ha az átlagkereseted bánja.

Ungár Péter: Egy politikusnak nem feltétlenül az a dolga, hogy morális példát mutasson – Videó

A Jövő TV politikai és közéleti kibeszélőjében, a Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a korlátozások ellen Magyarországon is

Országos nyitás néven szereznek tüntetést a koronavírus miatt bevezetett korlátozások ellen.