fbpx

Az idősek bármikor vásárolhatnak, de külön védett idősávot kapnak

Az Idősek Tanácsa javaslatára a kormány ismét bevezette az idősek vásárlási idősávját. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Facebook-oldalán adott tájékoztatást az új kormányrendeletről.

A járvány második hullámának tombolása és a halálesetek egyre növekvő száma újabb korlátozó lépések bevezetésére kényszeríti a kormányt. Egy új kormányrendelet szerint az idősek hétköznap 9-11-ig, hétvégén pedig 8-10-ig védett sávban vásárolhatnak, ami azt jelenti, hogy ebben az időintervallumban csak ők tartózkodhatnak majd az üzletekben.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az első hullám alatt bevezetett rendelettel ellentétben az időseknek most bármikor, akár 11 óra után is lehetőségük lesz belépni a boltokba, viszont az említett időpontban csak ők léphetnek be az üzletekbe. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új rendelet mikortól lép életbe.

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Így emészti fel a politika és a rozsda a Lánchidat (videó)

A koronavírus, és az önkormányzati elvonások csak mélyítettek a Lánchíd körüli vitában.