Fidesz-Momentum harc várható Szentendrén 2022-ben

Pest megye 3-as számú választókerületében komoly harcra lehet számítani a 2022-es választásokkor, ugyanis egy októberben készített reprezentatív közvélemény-kutatás szerint a Momentum korábbi elnökségi tagját, Buzinkay Györgyöt látnák a legszívesebben a fideszes Hadházy Sándor kihívójaként – írta meg a Magyar Hang.

Az Iránytű kutatása szerint a helyieknek rendkívül fontos, hogy a körzet megválasztott országgyűlési képviselője a választókerületben éljen, ahogy az is kiderült, hogy a lehetséges ellenzéki jelöltek közül Buzinkay Györgyre szavaznának legszívesebben az ellenzékiek közül. Ebben az esetben jelenleg 31,6%-ot kapna az ellenzék és 41,5%-ot a kormánypárt.

A választókerület azért is lenne fontos az ellenzék számára, mert Szentendre billegő körzetnek számít. 2018-ban még bő húsz százalékpontos előnnyel tudott nyerni a fideszes Hadházy Sándor, a 2019 októberében tartott önkormányzati választáson azonban ellenzéki lett a polgármester, és az egyéni körzetek tekintetében is elsöprő győzelmet aratott az ellenzék, a Fidesz képviselői csupán kompenzációs listáról jutottak be a testületbe.