fbpx

Lehetséges jelölteket mutatott be a DK, jöhetnek az előválasztások

Európai Magyarok címmel online újságokat tett közzé szerdán a Demokratikus Koalíció, melyben olyan közélettel foglalkozó személyeket mutattak be, akik egy adott helyen élnek vagy aktív munkát végeztek. A kiadvány érdekessége, hogy az nem egy-egy településre, hanem választókerületekre van osztva, ami azt is sejteti, kik lehetnek a párt képviselő-jelöltjei.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes és Kálmán Olga a DK elnökségi tagjáról is jelent meg egységes arculatú és az egyik oldalt leszámítva azonos tartalmú újság azon a holnapon, ahol egy-egy közéleti személy mutatkozik be a különböző választókerületekben.

A 24.hu felhívta Barkóczi Balázst, a DK szóvivőjét, aki szerint az oldalon szereplő politikusok közül végül nem mindenki lesz jelölt a 2022-es választásokon. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy a listán szereplők közül mindenki elindul az adott körzet előválasztásán, ami elől továbbra sem zárkózik el a DK sem.

Ha így lesz, akkor biztos számíthatunk előválasztásra Szombathelyen, ahol Ungár Péter az LMP képviselője és Czeglédy Csaba csap össze, de ugyan ilyen küzdelemre számíthatunk Baranya 2. számú választókörzetében is, ahol Zag Gábort, Pécs város önkormányzati képviselőjét indítják dr. Keresztes László Lóránt ellen, akit nemrég jelentett be az LMP, mint lehetséges képviselő-jelöltet.

Korábban az ellenzéki pártok megállapodtak, hogy minden választókörzetben egy ellenzéki jelölt fog felállni a kormánypárti jelölttel szemben.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Orbánt nem feltétlenül zavarja, ha nem fogadják el az uniós mentőcsomagot

Pedig azért nem esne most rosszul Magyarországnak egy jó pár milliárd eurós mentőscsomag.