fbpx

Komoly összeggel támogatják Iványi Gáborékat az SZFE hallgatói

Az SZFE hallgatói szeptember óta gyűjtötték az adományokat a Vas utcai blokád alatt a kormány által gyakran kritizált Oltalom Karitatív Egyesület számára. Az elmúlt két hónapban több, mint hétszáz ezer forintot gyűjtöttek össze a diákok Iványi Gábor szervezetének, amelyet ma át is adtak az egyesületnek.

Hatalmas port kavart, amikor kiderült, hogy ki akarják kötni a gázórákat az Oltalom Egyesültnél. A Dankó utcában nemsokkal később a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói kezdtek őrt állni, hogy ezt megakadályozzák, az Oltalom Karitatív Egyesület önkéntesei pedig a Vas utcában álltak ki a szabad egyetemért.

A főváros 5 millió forinttal támogatja Iványi Gáborék iskoláit – Jövő TV

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy Budapest 5 millió forinttal kívánja támogatni az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) iskoláit. Karácsony Gergely és Gy. Németh Erzsébet alpolgármester-helyettes vasárnap látogattak el Iványi Gáborékhoz. Augusztus végén derült ki, hogy az új tanévtől csökkenti, azt követően pedig teljesen megvonja a kormány a kiegészítő támogatást a MET iskoláitól.

Mint ismert, az Iványi Gábor által vezetett egyesületben évek alatt jelentős tartozás halmozódott fel, miután a kormány egyházi rangjától, és így az állami forrásoktól is megfosztotta a Magyar Evangéliumi Testvérközösséget. A végső ütést végül szeptemberben kapták volna meg, amikor sikertelenül le akarták kapcsolni a gázt a Dankó utcai épületüknél.

Iványi Gábor korábban elmondta, hogy bár ezt meg akadályozták, de a Nemzeti Közművek azt is kilátásba helyezték, hogy amennyiben nem tudnak bejutni, akkor az utcán feltörik az aszfaltot, lekapcsolják a gázt, a munka költségeit pedig „kifizettetik velük”. Így az egyház központja, a főiskola, valamint az egyesület hajléktalanokat ellátó intézményei – közöttük kórház, óvoda – gázszolgáltatás nélkül maradhatott volna. Derül ki a 24.hu cikkéből.

„Legutóbb a vírusveszélyre hivatkozva, arcpirító módon csökkentették tovább a legszegényebb gyerekek javára működtetett iskoláink kiegészítő támogatását, most pedig elzárják a gázcsapot, esetleg kikapcsolják az áramot vagy a vizet, hogy térdre kényszerítsenek minket”

-jelentette ki Iványi Gábor.

Riadóláncra SZFE-sek

Ezek után hirdettek az egyesületnél a riadóláncot, nehogy újra megjelenjenek a korábban fenyegető hangnemre váltott „közművesek”. Az SZFE-s diákok is megjelentek a Dankó utcában.  

„A mai napon az Oltalom Karitatív Egyesület önkéntesei is jönnek hozzánk őrszemnek az előtetőre, a mi önkénteseink pedig az ő Dankó utcai épületüknél őrködnek”

-írták szeptemberi felhívó posztjukban a diákok.

Egyelőre megmenekültek ugyan az Egyesület intézményei, mivel jövő tavaszig nem kapcsolja le a fűtést a szolgáltató – ez azonban nem megállapodás eredménye, csupán egy “kegyelmi” moratórium; a MÁV-telepi iskolájukban pedig továbbra sem szerelték vissza a gázórákat, önkéntesekből álló őrségüket addig tartják fenn, amíg ez meg nem történik – olvasható a posztban.

Tele az adománygyűjtő doboz

Miután a diákok elhelyezték a Vas utcai bejáratunknál az adománygyűjtő dobozukat a sajátjuk mellé két hónap alatt közel egymilliót forintot gyűjtöttek össze az Oltalom Karitatív Egyesület számára.

„Amikor úgy tűnt, intézményeinkben leszerelik a gázórákat, az SZFE-s hallgatók gyűjtést kezdeményeztek nekünk. Ma elhozták a dobozt, amelybe a Vas utcai bejáratnál gyűjtötték az adományokat: összesen 758 590 Ft gyűlt össze. Hálásan köszönjük! ”

-olvasható az egyesület ma reggel megosztott posztjában.

Az SZFE-s hallgatók tervezik, hogy a későbbiekben más rászoruló szervezeteknek is gyűjtenek az ominózus dobozba.

Megkérdeztük Iványi Gáborékat, hogy mire fogják pontosan költeni a több mint fél millió forintot. Amint érkezik válasz, cikkünket frissítjük.

fotó: Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK Facebook-oldala

Legfrissebb videók

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

A melegek egy politikai játszma gyalogjai (videó)

Károly és Gábor 12 éve egy pár. Imádják Magyarországot, de az utóbbi idő történései miatt inkább elköltöznének. Videó.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek