fbpx

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltet indít 2022-ben

A demokrata ellenzéki szövetség tagjai (DK, Jobbik, LMP, Momentum, Párbeszéd, MSZP) november 15-én tartott harmadik találkozójukon leginkább a 2022-es választások kapcsán hozott új döntéseket.

A hétfői közleményből kiderül, hogy a pártelnökök nyíltan elutasítják azokat a választási szabálymódosításokat az Alaptörvény-módosítással egyetemben, amelyeket a kormány kezdeményezett. Hangsúlyozzák továbbá, hogy a 2022-es választásokon a megváltozott szabályrendszer ellenére, illetve az új szabályokhoz igazodva is törekednek majd a közös, együttes erővel elért győzelemre és kormányváltásra.

A pártelnökök kifejtették, hogy a közös programjukban olyan alapértékeket fognak meghatározni, amelyek a demokrata ellenzék közös céljainak eléréséhez biztosítanak alapot.

“Az előválasztásokkal kapcsolatban megállapodás született arról, hogy az előválasztások lebonyolításába bevonják a civil szervezeteket, valamint – figyelemmel a kormányzóképességre, a közösen képviselt alapértékek elfogadása esetén – az előválasztásokon civil jelöltek indulását is lehetővé teszik.”

-olvasható az LMP hétfői közleményében.

A pártelnökök nyilatkozata alapján a demokrata ellenzéki szövetség legkésőbb 2021.október 23-án közös miniszterelnök-jelöltet és 106 közös jelöltet tud állítani.

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Orbánt nem feltétlenül zavarja, ha nem fogadják el az uniós mentőcsomagot

Pedig azért nem esne most rosszul Magyarországnak egy jó pár milliárd eurós mentőscsomag.