fbpx

Szabad Európa: A legdurvább felvétellel kell kezdeni, a migráns szúr

Hangfelvételekkel bizonyítja a Szabad Európa, hogy hogyan gyakorolt egyre erősebb nyomást a kormánypárt a 2018-as országgyűlési választásokon a köztelevízióra. A portál oknyomozója birtokába jutott hangfelvételek bizonyítják, hogy a televízió egyik megkerülhetetlen alakja, Bende Zsolt egészen nyíltan beszél arról, mik a politikai elvárások az intézményben.

A portál cikksorozatban mutatja be, milyen miliőben zajlik politikai nyomásgyakorlásra a munka az egyébként közpénzből működtetett intézmény falain belül.  A cikk írója F-ként nevezi meg megszólalóját, aki szerint „2016-ban még le lehetett írni, hogy az Európába igyekvő migránsok lélekvesztőkön vállalják az életveszélyes utat”, ez azonban rövidesen megváltozott, amikor a külpolitikai rovatban kiadták, hogy minden nap kell legalább egy “migránsos anyag”.

A cikkben ezután jönnek a még váratlanabb kijelentések, a források felelevenítik a most még mindig fennálló karakterelvárásokat: olyan anyagokat kérnek szerintük a köztelevízióban, amikben csak negatívan tüntetik fel a külföldieket.

A negatív kép kialakítása a cél: allahu akbar

A „migránsos anyagokat” egyébként a téma mellett az anyagok szerkezetében is megszabják, ahogy S. fogalmaz a portálnak,

„A legdurvább felvétellel kell kezdni. Például a migráns szúr, öl vagy allahu akbart kiállt. Ez után kell elmondani a történetet, ami után hozzá kell tenni, hogy már hány millió migráns érkezett Európába, és hogy a balkáni útvonalon további milliók vannak úton, akik majd mind Magyarország határain fognak kopogtatni. Ez volt a séma”

A cikkíró kitér több lényeges részletre is; hangfelvételekkel bizonyítják, hogy az a Bende Zsolt, aki 15 éve dolgozik a köztelevíziónál és az utóbbi években „megkerülhetetlen alakja lett a csatornának” és egészen Németh Zsolt-féle magasságokba emelkedett, konkrét diktátumokkal igyekszik a narancsos irányt tartani.

Az európai parlamenti választások előtt Bende összehívta a külpolitikai rovat teljes szerkesztőségét, ahonnan a hangfelvételek is származnak. Itt hangzott el az a mondat is, hogy mivel érkeznek az EP választások, egyértelmű, hogy nem az ellenzéket fogják támogatni.

„Ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják. Ha ez a kijelentés valakit váratlanul ér az most menjen haza”

-hangzik el a 2019. március 25-ei felvételen Bende Zsolttól.

A teljes cikket itt olvashatod el.

Kép: MTI/Zih Zsolt

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,140feliratkozóFeliratkozás

Választás 2022

Legfrissebb cikkek