fbpx

Már több, mint 40 000 ember a szociális dolgozók mellett

November 12-e a szociális munka napja, ennek apropóján tartott akciót az LMP, aminek keretében egy molinót feszítettek a Clark Ádám téri Alagút fölé ‘Béremelést a szociális dolgozóknak’ felirattal.

Kanász-Nagy Máté az LMP társelnöke az online is közvetített sajtótájékoztatón elmondta, szerint ezekben a hetekben bukik meg az a munka alapú társadalom, melyet az Orbán-kormány az elmúlt 10 évben épített fel. Kihangsúlyozta, hogy ha munka nincs, akkor semmilyen segítségre nem lehet számítani az államtól és erre jó példa a mostani járvány is.

A szociális dolgozók béremelése az elmúlt 10 évben el maradt. Ezt kell pótolni és egy olyan programot kell alkotni, ami a jóléti társadalom felé vezet és egy szociális államit lehet kialakítani az LMP társelnöke szerint.

Ungár Péter kihangsúlyozta, ha nincs szociális rendszer, ha nincs erős szociális védőháló, akkor nincs gazdasági fejlődés sem. Elmondta, a szociális dolgozók a legrosszabbul fizetett alkalmazottak az állami rendszerben, több mint 80%-uk a garantált bérminimummal megegyező összeget keres. Ők kimaradtak az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítésből, ami az államnak mindössze 45 milliárd forint lett volna, ami lényegesen kevesebb a Hajdúnánáson létesítendő Moto GP pálya 67 milliárdjához képest, ami kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánítottak.

Ungár az is elmondta, hogy a beremelest.hu oldalon indított petíciót, már több, mint 40 000 fő írta alá. A szociális dolgozóknak, akik abba reménykedtek, hogy a mai napon megkapja a bérkiegészítést, de az állam ezt mégsem teszi meg, azt üzente, hogy emlékezzenek majd erre 2022-ben is.

Fotók: lehetmas.hu

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Orbánt nem feltétlenül zavarja, ha nem fogadják el az uniós mentőcsomagot

Pedig azért nem esne most rosszul Magyarországnak egy jó pár milliárd eurós mentőscsomag.