Halász Áron: A MOL Bubi szüneteltetése elég ciki (videó)

A MOL Bubi leépítési és újraindítási terveiről Halász Áront, a Magyar Kerékpárosklub alelnökét, illetve Borsi Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ szóvivőjét kérdeztük.

November 10-én a Magyar Kerékpárosklub megkezdte az M3-as metró belvárosi szakaszának lezárásához kapcsolódó metrópótló kampányát. Az eseményen reggelivel kedveskedtek a biciklivel munkába, iskolába utazóknak. A sajtótájékoztatón Halász Áron felhívta a budapesti lakosok figyelmét arra, hogy a környezettudatosan közlekedni vágyók biciklivel több alternatív módon is eljuthatnak az M3-as útvonalának állomásaira.

A kerékpáros metrópótlás lehetőségének azonban nem tesz jót a tény, miszerint novembertől a BKK határozatlan időre szünetelteti a MOL Bubi közbringarendszer működését. Lehetett tudni, hogy az üzemeltetésre vonatkozó szerződés novemberben lejár, mégsem sikerült időben új üzemeltetőt találni, így a Bubi a téli időszakra szünetel. A BKK közleménye szerint a szünet azonban csak ideiglenes, és a Bubi megújulva tér vissza tavasszal. A régi bicikliket november 28-ig lehet használni, az október 29. után vásárolt bérletek árát a BKK megtéríti. Videó.