fbpx

Ketyeg az óra: bajban vannak az SZFE kollégistái

A kormány hétfői bejelentése villámcsapásként érte az egyetemistákat is, a szerdától érvénybe lépő új korlátozások miatt a kollégistáknak csak egy napjuk maradt elhagyni a kollégiumi épületeket, így az SZFE amúgy is nehéz helyzetben lévő diákjai újra elindították a szolidáris szállás kampányukat. Akár egy ágy, vagy kanapé is elég nekik.

Mint korábban megírtuk, szerda 0:00 órától lép érvénybe az osztrák mintára bevezetett szigorítások. A kormány tegnapi közleménye alapján a hallgatóknak ismételten rövid időn belül ki kell költözniük a kollégiumokból. Több egyetem és kollégium már tájékoztatta is erről a hallgatókat, vannak helyek azonban, ahol nagyon szűk határidő áll rendelkezésre a kiköltözéshez – derül ki az SZFE akciócsoportjában is megosztott posztból.

A kollégisták az első hullám idején is belekerültek ebbe a nehéz helyzetbe, sokan lakhatás és megélhetés nélkül maradtak akkor is, így a tavaszi tapasztalatokból kiindulva az a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói megint megkongatták a vészharangot, és a civileket kérik, hogy ha tudnak nekik segíteni, egy kérdőív kitöltésével jelezzék.

„Tavasszal láttuk, hogy 1-2 nap alatt lehetetlen mindenkinek biztonságosan kiköltöznie, ezért újraindítjuk a szolidáris szállások kampányunkat!”

-olvasható a felhívásban.

A segítségnyújtást széles spektrumban gondolják

  • egy szabad ággyal vagy egy kanapéval,
  • csomagmegőrzéssel,
  • vagy a költözésben való segítést is szívesen fogadják.

A felhívásból az is kiderül, hogy egyelőre nem tudni, lehet-e majd méltányossági kérelemmel élni a kollégiumi elhelyezésért. Sok hallgatónak a beköltözéskor alá kellett írnia, hogy hasonló esetben 24 órán belül elhagyja a kollégiumot, különben nem költözhet be. Ezt a kényszerből elfogadott feltételt azonban ilyen hirtelen, kapkodva meghozott döntések mellett nem lehet kikényszeríteni. A hallgatók anyagilag és lakhatási szempontból is rendkívül kiszolgáltatottak, ilyen kilátástalan körülmények között nem fog tudni mindenki a biztonságos elhelyezéséről gondoskodni.

A történtekkel kapcsolatban az egyetemi polgárok ma délután háromkor egyébként sajtótájékoztatót is tartanak az egyetem Vas utcai épülete előtt.

Ketyeg az óra a kollégistáknak: ma szavazzák meg a rendkívüli jogrendet

„Négyötödös eljárásban” ma dönt az Országgyűlés a rendkívüli jogrend, vagyis a 90 napos vészhelyzet bevezetéséről, így a fenti felhívás további részletei a várhatóan szerda hajnalban megjelenő Magyar Közlöny fogja részletezni.

Legfrissebb videók

Nem zárhatnak ki, mert “libernyák” vagy! (videó)

Ha most kezdené a Színművészetit, nem tudná hogy végig csinálná-e

Hohn Krisztina: “Mint jelölt, én Gödöllőn tervezem az indulásomat” – Videó

A Reflektorban című műsorunk keddi vendége Hohn Krisztina, az LMP- frakció országgyűlési képviselője és az Új Kezdet párt elnöke volt.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
9követőkövető
2,140feliratkozóFeliratkozás

Választás 2022

Legfrissebb cikkek

Újabb jelöltet mutatott be az LMP és a Momentum

A nagykátai körzetében az LMP Schmuck Erzsébetet, a párt társelnökét, a Momentum Csepelen dr. Szabó Szabolcsot, jelenleg független képviselőt indítja.