Pusztai Erzsébet: Végre leállítják a sportrendezvényeket (videó)

Elindult a legújabb podcastünk, a 1.5 méter – tartsd a távolságot! Az új sorozattal időnként fogtok találkozni, ezúttal a második hullám okozta helyzetet mérlegeljük első vendégünkkel, Dr. Pusztai Erzsébettel. Mi Tajvan sikere? Az oroszok nem követik a WHO-protokollt, mégis jöhet az orosz vakcina? Extra tartalomért kattints a podcastre is!

A szakértő szerint végre tudomásul vette a kormány, hogy nagyon gyors ütemben terjed a vírus Magyarországon, és nagyon komoly hatásai lehetnek az egészségügyre. Pusztai Erzsébet legújabb podcastünkben, a 1.5 méterben reagált a kormány újabb intézkedéseire. A szakértő hozzátette, az eddigi korlátozások szinte látszatintézkedések voltak, a most hétfőn bejelentett újabb korlátozások viszont komoly lépéseket tartalmaznak, különösen a felsőoktatásokra és a gimnáziumokra vonatkozó online távoktatás és a sportrendezvények, mint tömegrendezvények zártkapussá tétele.  

„Ha korábban megszervezték volna széles körben a tesztelést, és a pozitív személyek izolálását, akkor talán nem kellett volna most ennyire szigorítani”

-emelte ki a szakértő.

Podcast témaink:

  • Orbán: este 8 és hajnal 5 közöttre nőtt a kijárási korlátozás ideje. Harminc napig érvényes
  • Tajvani siker: több, mint 200 napja nincs új fertőzött
  • Maszkviselés: tényleg hozzá kell szoktatni a magyarokat?
  • Szlovák minta: van igény a tömeges tesztelésre?
  • Szlovákia lehet az új osztrák “labor” ?
  • Vakcina: megbízható az orosz, és a kínai vakcina?