fbpx

Ferenc pápa igen, a Vatikán nem támogatja a melegek élettársi kapcsolatát

Furcsa helyzet állt elő a Vatikán falain belül: a vezetés tagadja, hogy a pápa támogatja a melegek családhoz való jogát.

Két héttel ezelőtt robbant a hír a sajtóban, miszerint Ferenc pápa a róla készült  Francisco című dokumentumfilmben kiállt az azonos nemű párok családhoz és élettársi kapcsolatuk elismeréséhez való joga mellett.

Ferenc pápa szerint a melegek is megérdemlik, hogy családjuk legyen – Jövő TV

Ferenc pápa 2013-as megválasztása óta igazi reformpápának bizonyult ugyanis számos, korábban az egyház által ignorált témában nyilatkozott meg. Többek közt arra kérte híveit, hogy forduljanak szeretettel a menekültek irányába, megkérdőjelezte a cölibátus szükségességét, most pedig egy dokumentumfilmben nyilatkozott meg a melegek családhoz való jogáról.

A Vatikán vezetése szerint viszont csak szövegkörnyezetből kiragadott mondatokat vágtak össze, amiket eredetileg egy évvel korábban, 2019-ben mondott Ferenc pápa. Franco Coppola érsek vasárnap este Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amely szerint manipulált felvételt használt fel a rendező, az egyházak álláspontja ugyanis nem változott a melegek kapcsolatát illetően – írja a Humen Magazin.

Mint írja, a Pápa az első elhangzott mondattal pont arra utalt, hogy a családoknak nem szabad eltaszítaniuk maguktól a gyerekeiket, rokonaikat, ha kiderül róluk, hogy melegek, nem pedig arra, hogy buzdítsa a meleg párokat az örökbefogadásra.

“A homoszexuális embereknek joguk kell legyen ahhoz, hogy családban éljenek. Ők is Isten gyermekei. Emiatt senkit sem szabad kitagadni vagy szenvedésre kényszeríteni” 

– MONDTA A VIDEÓBAN A FERENC PÁPA.

Az élettársi kapcsolatra vonatkozó nyilatkozatra is válaszolt, szerinte gazdasági és praktikus okok – például egészségbiztosítás, vagy együttélés – miatt szükséges az azonos neműek közti élettársi viszony jogi szabályozása.

Bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó törvényre van szükség, hogy ily módon jogilag védettek lehessenek

– HANGZIK EL A VATIKÁN SZERINT MANIPULÁLT VIDEÓBAN.

A dokumentumfilm rendezője teljes vállszélességgel kiáll az igaza mellett, Evgeny Afineevsky korábban azt mondta, az interjúkat ő készítette a pápával kifejezetten a film kedvéért. A Vatikán cáfolatát egyelőre nem kommentálta.

Legfrissebb videók

Nem zárhatnak ki, mert “libernyák” vagy! (videó)

Ha most kezdené a Színművészetit, nem tudná hogy végig csinálná-e

Hohn Krisztina: “Mint jelölt, én Gödöllőn tervezem az indulásomat” – Videó

A Reflektorban című műsorunk keddi vendége Hohn Krisztina, az LMP- frakció országgyűlési képviselője és az Új Kezdet párt elnöke volt.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Újabb jelöltet mutatott be az LMP és a Momentum

A nagykátai körzetében az LMP Schmuck Erzsébetet, a párt társelnökét, a Momentum Csepelen dr. Szabó Szabolcsot, jelenleg független képviselőt indítja.