fbpx

Örkény Színház: csütörtöktől streamelve láthatják a nézők az előadásokat

A színház illetékese az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a pandémia lecsengéséig csak streamelt formában lesznek elérhetőek az Örkény Színház előadásai, és a megvásárolt jegyeket visszaváltják.

A szerdán éjfélkor életbe lépett korlátozások értelmében a kulturális rendezvényeken és helyszíneken, így a színházak, illetve a mozik nézőterein is csak minden harmadik széken foglalhatnak helyet a közönség tagjai. A budapesti színházak ezt követő további intézkedéseiről korábban már közöltünk egy hosszabb összefoglalót.

Hernádi Judit SZFE-s szalagok között posztolt az új színházi szabályokról – Jövő TV

Piros-fehér szalagokkal jelölik a kötelező három szék távolságot a Belvárosi Színházban – írja Hernádi Judit csütörtöki Facebook-posztjában. A Jászai Mari-díjas színésznő a ma esti Valódi hamisítvány című előadásról közölt képeket SZFE-s maszkban, amit az Orlai Produkciós Iroda rendez meg.

Az Örkény Színház most bejelentette, hogy az így már harmadára csökkent nézőszám miatt áttérnek a darabok online streamelésére, így bárki az otthon kényelméből, vírusbiztos körülmények között tekintheti meg azokat. Az online elérhető repertoárjukat folyamatosan bővíteni fogják.

A második hullámmal párhuzamosan megkezdte működését a SzínházTV, amely az Egy őrült naplója című produkcióval debütál november 12-én, innentől kezdve pedig minden csütörtökön este 7 órakor közvetít élőben színházi előadásokat, amelyek 24 órán keresztül elérhetőek lesznek, így biztosítva, hogy minden időzónából meg lehessen őket tekinteni.

A kezdeményezéshez más színházak is csatlakoztak. A platformon jelenleg a Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház darabjaira lehet jegyet váltani, ez a kínálat fog bővülni az Örkény műsorával.

Legfrissebb videók

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

A melegek egy politikai játszma gyalogjai (videó)

Károly és Gábor 12 éve egy pár. Imádják Magyarországot, de az utóbbi idő történései miatt inkább elköltöznének. Videó.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek