fbpx

Ezentúl jogállamisági feltételekhez kötik az uniós pénzek szétosztását

Az uniós tagállamok vezetői megállapodtak az Európai Parlamenttel a következő, hétéves költségvetési ciklus jogállami feltételekhez történő kötéséről – ezzel lezárult a háromhetes tárgyalássorozat.

Orbán Viktor és kormánya, valamint a lengyel kormány ezzel fontos csatát bukott el Brüsszelben, a parlamentnek ugyanis sikerült a legtöbb követelését érvényesítenie. A magyar kormány kezdettől fogva tiltakozott az úgynevezett jogállamisági mechanizmus ellen, a kormányoldal szerint ugyanis ez ideológiai zsarolásnak minősül. 

A Momentum EP-képviselője, Donáth Anna Twitter-oldalán számolt be a az Európai Parlament döntéséről. Véleménye szerint ezzel sikerülhet a jövőben megmenteni az uniós pénzeket az olyan emberektől, mint Orbán Viktor.

Varga Judit igazságügyi miniszter hosszas felsorolásba szedve reagált Facebook-oldalán, amelyben összegyűjtötte, miért rossz döntés a jogállamisághoz kötni az uniós pénzeket.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.