fbpx

Pelenkagyártó cég segíti maszkokkal az Egyesült Királyságot

A pandémia okozta válsághelyzet nemcsak az átlag embereket, de a nemzetközi vállalatokat is válaszút elé kényszerítette. Miután márciusban egyértelművé vált, hogy a koronavírus Európát sem kíméli, a Fordtól a Siemensen át egészen a Louis Vuittonig több ismert vállalat piaci rést látott a vírusban. A sorba most egy kínai pelenkagyártó cég is beállt.

A Daddybaby azoknak a vállalatoknak az egyike, amely radikális profilváltást vitt végbe, és a járvány idején orvosi felszerelések és berendezések gyártásába kezdett. Kína egyik legsikeresebb vállalata először 2015-ben hívta fel magára a nemzetközi figyelmet, noha akkor még jócskán benne volt a pelenkabizniszben. A vállalat különböző termékcsaládokra specializálódott – beleértve a gyermek és a felnőtt pelenkákat valamint az egészségügyi törölközőket -, ám mára hat gyártósorát is módosította, maszktermelését pedig percenként 1100 darabra, azaz napi 4,5 millióra növelte – derül ki a BBC cikkéből.

A vállalat először a saját állampolgárainak gyártott maszkokat, később viszont más országoknak is exportálni kezdett. A Daddybaby nemrégiben jelentette be, hogy a Brit Szabványügyi Intézet (BSI) és az EU személyi védőfelszerelések (PPE) felajánlását engedélyezte számára, így a cég a Nyugat előtt is megnyithatja kapuit.

A Daddybaby eddig több, mint 30 millió maszkot biztosított a kínaiaknak, és több mint 2 millió maszkot adományozott szerte a világon.

Amióta a kínai cég újra tervezte a gyártósorait, több egyéni védőeszközt is (PPE maszkokat) juttatott a tengerentúlra.

“Ez jó lehetőségeket kínál a jobb vezetésű, nagyüzemi gyártási képességekkel rendelkező gyárak számára, hogy ismertté válhassanak és világszerte szállíthassanak”

– mondta a Kínai Piackutató Csoport alapítója, Shaun Rein.

Noha a Daddybaby meglehetősen sikeres cégnek számít, a pelenkabizniszben mégsem olyan sikeres az anyaországban. A nyugat felé nyitás ezért “hatalmas lehetőséget jelent számukra, hogy tovább növekedhessenek” – tette hozzá a csoport alapítója.

“Ez is része lesz Kína un. álarcdiplomáciájának. Kína maszkokkal és egyéb védőfelszereléssel tud segíteni a szegényebb országokban is.”

A pelenkagyártó cég tehát új piacon próbálkozik, ahogyan március óta nagyobb társa, a Louis Vuitton is teszi. A cég parfümgyártó gépeit kézfertőtlenítők készítésére állította át, hogy humanitáriusnak szánt cselekedetével a koronavírus elleni védekezést segítse. Számos nagyvállalat, mint a Siemens, az Airbus, a Ford csapata is együtt dolgozott a Penlonnal – egy orvostechnikai eszköz gyártójával – hogy lélegeztetőgépek tömeges gyártásába kezdjen.

Legfrissebb videók

Nem zárhatnak ki, mert “libernyák” vagy! (videó)

Ha most kezdené a Színművészetit, nem tudná hogy végig csinálná-e

Hohn Krisztina: “Mint jelölt, én Gödöllőn tervezem az indulásomat” – Videó

A Reflektorban című műsorunk keddi vendége Hohn Krisztina, az LMP- frakció országgyűlési képviselője és az Új Kezdet párt elnöke volt.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Újabb jelöltet mutatott be az LMP és a Momentum

A nagykátai körzetében az LMP Schmuck Erzsébetet, a párt társelnökét, a Momentum Csepelen dr. Szabó Szabolcsot, jelenleg független képviselőt indítja.