fbpx

Orbán: Most már erőből kell betartatni a szabályokat

Nem a szabályok szaporításában, hanem a meglévő szabályok betartatásában hiszek – mondta Orbán Viktor péntek reggeli Kossuth rádiós interjúja során. A miniszterelnök szerint a maszkviselés mindennek a kulcsa, a hatóságok pedig hosszú ideig voltak megértőek, segítőkészek, most már erőből kell fellépniük.

„Mindenkinek hozzá kellett szokni a jelenlegi helyzethez, hétfőtől az ellenőrzéseknél új világ kezdődik. Eddig volt az, hogy a rendőr segít, elmagyaráz, kér, mostantól a büntetés jön” – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy hétfőtől megvan a joga a rendőrségnek, hogy bezárja az éttermeket, vendéglátóhelyek, ha ott nem tartják be a szabályokat.

“Eljött az a pillanat, hogy erőből kell betartatni a szabályokat”

– tette hozzá, és elmondta azt is, hogy az állampolgári fegyelmezettség szempontjából most sem rossz a helyzet, de kevés, amit eddig mutattunk.

Az influenza elleni oltás kapcsán a miniszterelnök elmondta: a készleteket megduplázták, az oltást ingyenessé tették – ám még így sem érhetőek el sokak számára. “Kétszer annyi influenza elleni védőoltásunk van, mint békeidőben szokott lenni, 1,4 millió adag és rendeltünk még 360 ezret. Van egy magyar vakcinagyárunk Pilisborosjenőn, a NATO-nak is szállítanak be, valamint Debrecenben építünk egy oltóanyaggyárat, de ez persze a jövőre vonatkozik” – mondta Orbán.

A magyar gyártásról elmondta, a Remdesivir gyártás alatt van, és az operatív törzs utasítást kapott a Favirpiravir nevű gyógyszer beszerzésére is. Hozzátette: elegendő tesztet is beszereztek, a felkészültséget rendben lévőnek látja, az orvosok bírni fogják.

Áprilisban mindannyian megfogunk szabadulni a járványtól!

– mondta.

Orbán December végére, január elejére teszi az első adag koronavírus-vakcina érkezését Magyarországra. Ebből először a veszélyeztetett csoportok kapnak, nagy tömegű európai vakcina áprilisban érkezik.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Jakab Péter bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek

Online közvetített évértékelő beszédében jelentette be a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, hogy indul a miniszterelnöki pozícióért.