fbpx

Nem hiszed el, hogy adott interjút a miniszter

Marek Krajčí, a szlovák egészségügyi miniszter nem mindennapi ruhában adott interjút a sajtónak. A téma természetesen már kevésbé nevetséges, hiszen most is a koronavírusról esett szó.

A Szlovák Háziorvosok Szövetsége (SVLS) erősen kritizálta a kormány munkáját és az országos tesztelést. “A kormány hozzáállása, beleértve a folyamatosan változó feltételeket, a felkészületlenséget és a szlovákiai lakosokra helyezett folyamatos nyomást, számos kérdést vet fel, és növekszik az ország vezetésével szembeni bizalmatlanság” – figyelmeztetett az SVLS. 

Elmondták azt is, hogy a kormány által megrendelt tesztek alkalmatlanok. “A tüneteket produkáló páciensek tesztelésére alkalmasak, a tünetmentes személyek tesztelésére azonban nem“.

Az egészségügyi miniszter ma az SVLS kijelentéseire reagálva jelent meg a teljes védőfelszerelésben. Az egészségügyi minisztériumtól azt várják el, hogy mutassanak be egy tervet a konkrét lépésekről a koronavírus elleni harcban, többek között azzal összefüggésben, hogyan tervezik megvédeni a kórházakat az összeomlástól, miután nő a páciensek száma és egészségügyi dolgozók százai fertőződtek meg a vírussal – írja a bumm.sk.

Szlovákiában egyébként drámaian nő a fertőzöttek száma. Az alábbi ábrán demonstrálták, hogy a cseh növekedést hasonló ütemben követik a szlovák adatok 2-3 hetes csúszással.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Orbánt nem feltétlenül zavarja, ha nem fogadják el az uniós mentőcsomagot

Pedig azért nem esne most rosszul Magyarországnak egy jó pár milliárd eurós mentőscsomag.