fbpx

Csárdi: az adómentes házipálinka helyett az alapvető élelmiszereket áfáját kell csökkenteni

Csütörtök délelőtt Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője online is közvetített sajtótájékoztatóján felvetette, hogy míg az otthon főzött pálinka az egymillió alkoholista országában adómentes, addig az alapvető élelmiszerek után akár 27 százalékos áfát is fizetni kell.

A hét során a pénzügyminiszter meghallgatásakor, Varga Mihálynak feltette a kérdést, hogy mi a szakmai oka annak, hogy egyes húsok vagy az UHT tej 5%-os adókörbe tartozik, míg a legtöbb az alapvető élelmiszerek áfája 27%-os adót tartalmaznak. A miniszter a feltett kérdésre nem adott választ.

Csárdi azt is elmondta, hogy az újépítésű ingatlanok 5%-ra történő áfacsökkentése 120 milliárd Forintot vesz ki az állam költségvetéséből, ami egyértelműen csak a tehetőseknek kedvez. Ez azt is jelenti, hogy az kormány elhibázott társadalompolitikájában lenne lehetőség az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésére is.

Kijelentette azt is, az egymillió alkoholista országában az otthon főzött adómentes pálinka helyett az alapvető élelmiszereket áfáját kell csökkenteni mindannyiunk egészsége érdekében és ezt addig fogja az LMP követelni, amíg az áfacsökkentés nem valósul meg. Szerinte a kormánynak nincs válasza arra, hogy mit kellene az ebédlő vagy reggelizőasztalra tenni “pálinkát vagy alapvető élelmiszereket?“.

A párt korábban online petíciót is indított, melyet több ezren írtak alá, követelve a kormánytól az áfacsökkentést.

A sajtótájékoztató itt nézhető vissza:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
9követőkövető
2,140feliratkozóFeliratkozás

Választás 2022

Legfrissebb cikkek