fbpx

Javaslatot tett az SZFE visszaállamosítására az MSZP

Hétfőn törvényjavaslatot nyújtott be a szocialista párt, és elmondták: abban bíznak, hogy a kormány is meghallja a magánosítás ellen tiltakozókat.

A javaslat előterjesztői – Tóth Bertalan, Gurmai Zita, Harangozó Tamás, Hiller István, Kunhalmi Ágnes, Tóth Csaba –  szerint az SZFE alapítványi fenntartásba való áthelyezését vissza kell vonni, az alapítványt meg kell szüntetni, hogy az egyetem fenntartását ismét állami feladatkörbe sorolják.

Hangsúlyozták: a májusi döntés óta többször is beigazolódott, hogy súlyosan sérült az egyetemi szabadság több száz éves elve. Az előterjesztők arra is emlékeztettek, hogy október 23-án több mint tízezer ember tüntetett az Orbán-kormány egyetemi politikája ellen – Gulyás Gergely kijelentéseivel nem amellett. Az ellenzéki párt képviselői szerint a kormánypártoknak meg kell hallaniuk a diákok és oktatóik követelését, a „magánosítás” elhibázott döntését vissza kell vonni.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Nem zárhatnak ki, mert “libernyák” vagy! (videó)

Ha most kezdené a Színművészetit, nem tudná hogy végig csinálná-e

Hohn Krisztina: “Mint jelölt, én Gödöllőn tervezem az indulásomat” – Videó

A Reflektorban című műsorunk keddi vendége Hohn Krisztina, az LMP- frakció országgyűlési képviselője és az Új Kezdet párt elnöke volt.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Újabb jelöltet mutatott be az LMP és a Momentum

A nagykátai körzetében az LMP Schmuck Erzsébetet, a párt társelnökét, a Momentum Csepelen dr. Szabó Szabolcsot, jelenleg független képviselőt indítja.