fbpx

Néhány százan tüntettek az MTVA-székháznál Szél és Hadházy tüntetésén

Néhány százan vett részt a Szél Bernadett és a Hadházy Ákos által szervezett tüntetésen az MTVA-székház előtt a Kunigunda utcában péntek délután. A járványveszélyre hivatkozva az ellenzéki pártok korábban kijelentették: nem csatlakoznak a tüntetéshez.

Szél Bernadett beszédében elmondta, a közmédia intézménye reggeltől estig a kormánypropagandát sugározza, ezáltal politikai küldetést hajt végre Magyarországon. A független képviselő továbbá hangsúlyozta, az MTVA ezért „végtelenül káros az egész magyar közösség számára”, megosztottságot és „gyűlöletet keltenek több mint 100 milliárd forintból nap mint nap”.

Budapest, 2020. október 23. A közmédia Kunigunda úti székháza elõtt tartott demonstráció résztvevõi 2020. október 23-án. A tüntetést Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független országgyûlési képviselõ szervezte. MTI/Mónus Márton

Ezt követően Hadházy Ákos állt színpadra ahol elmondta, 1956-ban nem volt koronavírus, nem volt járványveszély, mégis akik odamentek, azok vállaltak egészségügyi kockázatot, hisz az ólomgolyó legalább olyan egészségügyi kockázat, mint a koronavírus. A független képviselő komoly kritikát fogalmazott meg a kormány irányába is, szerinte ugyanis:

“Ez a kormány nem kormányoz, hanem kampányol”

Hadházy tisztában volt vele, hogy nem jöttek el sokan az eseményre, de szerinte akik egy nemzeti ünnepen eljöttek, azok azt üzenték: addig csinálják majd ezt, amíg győznek, vagy bele nem halnak. A színpad mögött feltűnt Bede Zsolt kormánypárti provokátor is, akivel Hadházy szóváltásba is keveredett, de a tudósítások alapján nem fajult tettlegességig a konfliktus.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Az átlagkereset is kevés az e-biciklikhez (videó)

Hiába az állami támogatás, ha az átlagkereseted bánja.

Ungár Péter: Egy politikusnak nem feltétlenül az a dolga, hogy morális példát mutasson – Videó

A Jövő TV politikai és közéleti kibeszélőjében, a Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
9követőkövető
2,200feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Fekete-Győr futásra hívta Németh Szilárdot és Budai Gyulát

A pártelnök szerint a kormánypárti, mellüket döngetők harminc métert nem tudnak egyben lefutni