fbpx

118 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre a közmédia

22 milliárd forinttal többet kaphat jövőre a közmédiát működtető Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. Az MTVA költségvetésének növekedése már évek óta tart.

117,71 milliárd forintos költségvetéssel gazdálkodhat jövőre a közmédiát üzemeltető Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – adta hírül a Telex az Országgyűlés Költségvetési Bizottsága hétfőn benyújtott javaslatára hivatkozva.

Az összegből 97,18 milliárd forint a központi költségvetésből kerül az MTVA-hoz, további 10 milliárd pedig a médiahatóságtól. A közmédia működtetésére az idei évben 75 milliárd forintos állami támogatást szavazott meg tavaly a Parlament, ám az összeg többszöri módosítás után jelenleg közel 85 milliárd forintnál tart.

Amennyiben év közben nem emelik majd tovább az összeget jövőre, az MTVA 24 milliárd forinttal nagyobb összegből gazdálkodhat 2021-ben, mint 2020-ban.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tordai Bence: “A Fidesz láthatóan már lemondott Budapestről”

A Reflektorban című műsorunk hétfői adásának vendége Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője volt, akivel közéleti és politikai aktualitásokról beszélgettünk. Szóba...

Fekete-Győr: “A kormányváltás után Orbánékat csak jogállami eszközökkel szabad elszámoltatni” – Videó.

A Reflektorban című műsorunk szombati adásának vendége a Momentum Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #8 – Függőség, Algoritmusok, Adathalászat, Manipuláció, Populizmus, Álhírek

A Tabumentes Podcast 8. adásában a közösségi média demokratikus társadalmakra gyakorolt hatásairól beszélgettünk.

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
830követőkövető
9követőkövető
3,200feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Botrány Szekszárdon: megszűnt az ellenzéki többség

Zaják Rita a Facebook oldalán osztotta meg a hírt, hogy kilépett az Éljen Szekszárd Egyesületből, s ezután független önkormányzati képviselőként dolgozik tovább....