fbpx

Lázár János: A Fidesznél csak a Fidesz a jobb

Mélyinterjút adott a VálaszOnline-nak Lázár János volt főminiszter, amelyben Orbán Viktorral való kapcsolatáról, a sokak által emlegetett Fidesz-hatalomátvételről, Mészáros Lőrincről, a hazai gazdasági fejlesztésekről, a kínai befolyásról és még sok minden másra adott választ.

Lázár szerint nincs szó arról, hogy a miniszterelnök kiszorítaná a kormánypártból – miután a párton belül sokan arról beszéltek, hogy Simicska Lajossal és Spéder Zoltánnal együtt a párt átvételére készül -, csupán arról, hogy a kormányfő a barátainak nehezebb pályát jelöl ki. Elmondta: míg korábban az ország egyik legbefolyásosabb politikusa volt, ma viszont már rajta sincs a listán.

“Meghatározó fideszes politikusok is elhitték, hogy a párt átvételére készülök”

A volt főminiszter az interjú során kiemelte: még ma, a social media és a fake news korában sem lehet kizárólag kommunikációval választást nyerni. A kommunikáció mögött szakpolitika, hétköznapi aprómunka és mérhető teljesítmény kell.

Arra a kijelentésre, hogy lényegében Borkai Zsolt botránya segítette hozzá az “áttöréshez” az ellenzéket a 2019-es önkormányzati választásokon Lázár elmondta, sosem tartotta a Fideszbe valónak Borkai Zsoltot. Véleménye szerint hiba lenne ha a Fidesz belterjessé válna, és beszűkülne a bázisa, ez ugyanis a párt bukását hozhatná el.

Lázár szerint Orbán Viktor a Fidesz ereje, olyannyira hogy a pártban nem léteznek másod- és harmadvonalas politikusok, csupán negyedik vonalban lévők, akik egymással is versenyeznek. Mindezek ellenére kiemelte: párton belül van náluk egy mondás, ami úgy hangzik, a Fidesznél csak a Fidesz a jobb.

“Ha a Fidesz nyer 2022-ben, neki fog látni a hibák kijavításának. Erre a párt mindig is képes volt.”

A volt főminiszter – aki azóta már a teniszszövetséget vezeti, és a mezőhegyesi ménest menedzseli – szerint a magyarok féltékenyek azokra, akik sikeresek lesznek, ezért támadják Mészáros Lőrincet és Tiborcz Istvánt is. Szerinte sokan nem viszonyultak ilyen negatívan a nagytőkéhez, amíg az külföldi kézben volt. Külpolitika kapcsán elmondta: Szijjártó Pétert Európa legjobb külügyminiszterének tartja, de a kínai vállalatok terjeszkedésével ő maga sem ért egyet.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Kötelezővé tenné-e az utca embere a koronavírus elleni vakcinát? – Videó

Az utca emberét kérdeztük a koronavírus elleni vakcináról

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek