fbpx

Szlovákia a teljes lakosságát leteszteli koronavírusra

Igor Matovic szlovák kormányfő szombati sajtótájékoztatóján bejelentette, az ország teljes lakosságát koronavírus-tesztnek vetik alá. Az MTI tájékoztatása szerint az országos tesztelés – amelynek előkészületei már három hete folynak – a jövő hét végén kezdődne el néhány járásban. A tesztek többségét két hét múlva akarják elvégezni. 

Az embereket – Szlovákiának több mint ötmillió lakosa van – antigén-tesztnek fogják alávetni, amelyből az állam közel 13 millió darabot rendelt be. A teszt sajátossága, hogy annak eredménye már 15 perc elteltével látható. 

A szlovák miniszterelnök azt is elmondta, az akció további részleteit várhatóan a vasárnapi kormányülés után hozzák majd nyilvánosságra. Matovic szerint az egész országban mintegy 6000 tesztelési helyszínt kellene kialakítani, egy-egy tesztelőhelyen hét emberre lesz szükség. Az akció lebonyolításához a hadsereget is bevetik.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.