fbpx

Kötelező film a hétvégére: A chicagói 7-ek tárgyalása

Október 16-án látott napvilágot a Netflixen Aaron Sorkin (A közösségi háló, Híradósok, Steve Jobs) Oscar-díjas forgatókönyvíró új filmje, a Chicagói hetek tárgyalása című filmje, ami az előzetesek alapján egy rendkívül feszült, kiváló színészi munkával kiművelt alkotásnak tűnik.

A film a polgárjogi mozgalmak tetőpontján játszódik, és az 1968-ban kitört tüntetések idején játszódik Chicagóban, a demokrata párti elnökjelölő nagygyűlésének idején. A résztvevői a vietnámi háború elleni tiltakozásul vonultak az utcára, ám amikor a rendőrség közbelépett, az esemény erőszakossá vált. A zavargások után a tüntetést szervező hét embert, azaz a chicagói heteket perbe fogták összeesküvés és uszítás miatt – ez a tárgyalás lesz a film középpontjában.

A filmben olyan színészek játszanak mint a Borat szerepéről ismertté vált szatirikus humorista Sacha Baron Cohen, valamint az Oscar-díjas Eddie Redmayne. Mellettük feltűnik még Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Mi, Watchmen sorozat), Joseph Gordon-Levitt (Eredet, Snowden), valamint Mark Rylance, Michael Keaton és Frank Langella is.

A film már elérhető a Netflix hazai kínálatában, amelyről jövő héten a Képmutató filmes podcastben részletes kritikát hallhattok majd.

The Trial of the Chicago 7 | Official Trailer | Netflix Film

In 1968, with the whole world watching, democracy refused to back down. Watch the official trailer for #TrialoftheChicago7 now. Written and directed by Acade…

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Az átlagkereset is kevés az e-biciklikhez (videó)

Hiába az állami támogatás, ha az átlagkereseted bánja.

Ungár Péter: Egy politikusnak nem feltétlenül az a dolga, hogy morális példát mutasson – Videó

A Jövő TV politikai és közéleti kibeszélőjében, a Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a korlátozások ellen Magyarországon is

Országos nyitás néven szereznek tüntetést a koronavírus miatt bevezetett korlátozások ellen.