fbpx

Pálinkás József, az MTA volt elnöke elindulna az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Csütörtökön tartotta meg első hivatalos sajtótájékoztatóját a Pálinkás József vezette Új Világ Néppárt. Az MTA volt elnöke a Magyar Hangnak adott exkluzív interjújában elmondta, részt venne az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson.

Az interjú során Pálinkás elmondta, nem csak a morgolódó jobboldaliak pártja lenne az Új Világ Néppárt, hanem a középen állóké, sőt akár a baloldaliaké is, hiszen az olyan baloldalinak mondott érték például, mint a szolidaritás tulajdonképpen egy alapvető keresztény-konzervatív érték. Az interjú során Pálinkás József hangsúlyozta: biztosan nem fog Gyurcsány Ferenccel közös ellenzéki frakcióban ülni.

Hozzátette: tudatában van annak, hogy nagyon sok támadás fogja érni a pártot mindkét oldalról, de ezzel számoltak amikor meghozták a pártalapításról szóló döntésüket. Pálinkás elmondta, a párt többi tagjai is nagy kockázatot vállaltak azzal, hogy megalapították a pártot. A tizenkét alapító között egyébként releváns politikai tapasztalattal bíró személyek is megtalálhatóak: Szent-Iványi István volt külügyi államtitkár, volt EP-képviselő mellett Lantos Gabriella, egészségpolitikus, Ábrahám Júlia, az LMP volt elnökségi tagja és Reichert János publicista is feltűnik.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek