fbpx

Megcsinálták a világ első VALÓDI fénykardját

Sokadik generáció cseperedik már fel a Csillagok háborúja újabb és újabb filmjein, a Disney jóvoltából pedig minden bizonnyal ez így is marad még egy ideig. A Star Wars filmekből megannyi ikonikus karakter és szállóige maradt hátra az utókornak, nomeg persze a csillapíthatatlan vágy majd’ minden fiatal, tinédzser vagy felnőtt – leginkább férfi – szívében arra, hogy birtokolhasson egy valódi fénykardot.

Nos, úgy tűnik, hogy ez a nem is olyan távoli jövőben valósággá válhat, ugyanis a the Hacksmith elnevezésű Youtube-csatornának sikerült megépítenie az első működőképes fénykardot. A szerkezet építői a lamináris áramlás elvét alkalmazva, több mint 2200 Celsius fokon plazmarúddá alakítottak egy erősen koncentrált propángáz-áramot, ami szinte minden útjába kerülő anyagot probléma nélkül ketté tudott hasítani, sőt az első próbálkozásukhoz képest a markolatba visszahúzódó pengét is sikerült megvalósítani.

4000° PLASMA LIGHTSABER BUILD (RETRACTABLE BLADE!)

Download and play AFK Arena for free ► https://bit.ly/3cvZ7dB Use these bonus codes: BestRPG4BusyU and uf4shqjngq to get awesome rewards. Become a Hacksmith …

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Az átlagkereset is kevés az e-biciklikhez (videó)

Hiába az állami támogatás, ha az átlagkereseted bánja.

Ungár Péter: Egy politikusnak nem feltétlenül az a dolga, hogy morális példát mutasson – Videó

A Jövő TV politikai és közéleti kibeszélőjében, a Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Ég veled, Donald!

Cikkünkben a búcsú jegyében gyűjtöttük össze a leköszönő amerikai elnök, Donald Trump legképtelenebb megszólalásait, amelyek a hivatali ideje alatt hangzottak el.