fbpx

65 órás demonstrációba kezdett a Greenpeace a Karmelita kolostornál

Hétfőtől szerdáig 65 órán keresztül demonstrál a Greenpeace tudósokkal, művészekkel, környezetvédőkkel a Karmelita kolostornál – olvasható a környezetvédelmi szervezet közleményében.

A Greenpeace kiállásával Orbán Viktornak akar üzenni: kifogások helyett érdemi klímavédelmi lépéseket várnak a kormányfőtől és azt, hogy az Európai Tanács csütörtökön kezdődő ülésén ne blokkolja, hanem támogassa egy ambiciózus uniós klímacél mihamarabbi elfogadását. A 65 órás demonstrációval a résztvevők azt kívánják nyomatékosítani, hogy a tudomány álláspontja szerint Európában legalább 65%-os kibocsátáscsökkentésre van szükség 2030-ig ahhoz, hogy elkerüljük a klíma- és ökológiai katasztrófát.

Európa állam- és kormányfői október 15-16-án tárgyalnak az új uniós kibocsátáscsökkentési célszámokról az Európai Tanács ülésén, ahol Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök fogja képviselni. A Greenpeace szerint a döntés tétje a Párizsi Klímaegyezmény, vagyis a vállalásokat konkrét tettekre kell fordítani.

A demonstrációban számos neves művész, tudós és klímaaktivista is feltűnik majd: Udvaros Dorottya, Básti Juli, Hernádi Judit, Für Anikó, Pelsőczy Réka, Földes Eszter színészek; Dr. Bartholy Judit klímatudós, egyetemi tanár; Lányi András, filozófus; Dr. Munkácsy Béla, a földtudományok doktora, ELTE TTK Környezet- és Tájföldrajzi Tanszék; Dr. Kőváry Zoltán, klinikai pszichológus, klímaszorongás-kutató. A szervezők hozzátették: a lista folyamatosan bővül.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

A melegek egy politikai játszma gyalogjai (videó)

Károly és Gábor 12 éve egy pár. Imádják Magyarországot, de az utóbbi idő történései miatt inkább elköltöznének. Videó.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek