fbpx

Magyarországon is készül a koronavírus elleni gyógyszer

Már gőzerővel gyártják Magyarországon is a koronavírus elleni egyik leghatékonyabb, remdesivir hatóanyagú készítményt – adta hírül az Index. A Richter öt hónap munka után megoldotta a súlyos állapotú koronavírusos betegek kezelésére jelenleg leghatékonyabbnak bizonyuló remdesivir hatóanyag szintézisét.

Beke Zsuzsa, a gyógyszergyár kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, a remdesivir az első olyan szer, amely klinikailag igazoltan gyorsítja a betegek gyógyulását és trendszerűen csökkenti a halálozási rátát.

Nem véletlen a bizakodás a remdisivir hatóanyagú gyógyszerben, ugyanis ezzel állították talpra a veszélyeztetett korosztályba tartozó amerikai elnököt, Donald Trumpot.

A remdesivir hatóanyaggal eddig legyártott gyógyszerek a jelenlegi adatok szerint hozzávetőlegesen 3000 kórházi beteg kezelését teszi lehetővé. Beke Zsuzsa kiemelte: a remdesivir az első olyan szer, amely klinikailag igazoltan gyorsítja a betegek gyógyulását és trendszerűen csökkenti a halálozási rátát.

A Richter gyógyszergyárnál jelenleg öt olyan kutatás-fejlesztési projekt fut, amelynek célja a koronavírusos betegek gyógyítása vagy a terápiához szükséges nagyüzemi gyártása. Jelenleg a remdesivir az egyetlen olyan hatóanyag, amelynek hatékonyságát és biztonságosságát legalább egy tudományosan megalapozott klinikai vizsgálatban sikerült igazolni.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.