fbpx

A Nemzetközi Űrállomásról is fognak szavazni az amerikai elnökválasztásokkor

A NASA asztronautája, Kate Rubins úgy tervezi, hogy föld körüli pályáról fogja leadni a voksát az amerikai elnökválasztáson – írja az AP hírügynökség. Rubins jelenleg a Moszkva közelében található Csillagvárosban (Zvjozdnij gorodok) tartózkodik, ahol társaival együtt készül az októberben esedékes kilövésre.

Rubins elmondta, hogy szerinte szavazni nagyon fontos dolog:

“Ha mi meg tudjuk oldani innen, az űrből, akkor a földön nem kéne, hogy problémát okozzon.”

Hozzátették: a legtöbb asztronauta Houstonban él, a texasi törvények pedig lehetővé teszik, hogy az űrhajósok a világűrből is szavazhassanak. Ehhez egy mozgóurnát – igazából egy szavazólapot – juttatnak fel, amit később visszajuttatnak a földre, egyenesen az illetékes hivatalba.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Az átlagkereset is kevés az e-biciklikhez (videó)

Hiába az állami támogatás, ha az átlagkereseted bánja.

Ungár Péter: Egy politikusnak nem feltétlenül az a dolga, hogy morális példát mutasson – Videó

A Jövő TV politikai és közéleti kibeszélőjében, a Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Ég veled, Donald!

Cikkünkben a búcsú jegyében gyűjtöttük össze a leköszönő amerikai elnök, Donald Trump legképtelenebb megszólalásait, amelyek a hivatali ideje alatt hangzottak el.