fbpx

Befejeződött az Avatar 2 forgatása

2009-ben mutatták be a modern filmtörténelem egyik meghatározó darabját, az Avatart, amihez az író-rendező filmes legenda, James Cameron szinte egyből be is jelentette a folytatásokat. Az Avatar második része eredetileg 2014-ben debütált volna a mozikban, ám a rendkívüli módon elhúzódó forgatások, és a mostani koronavírus-járvány miatt jelenleg csupán 2022 decemberére van kitűzve a film bemutatója.

Az elmúlt időszakban azonban egyre több hír érkezett arról, hogy az Avatar forgatásai befejeződtek, amit a rendező most az Austrian World Summit természetvédelmi konferencia alkalmából lezajlott beszélgetésen meg is erősített. James Cameron elmondta Arnold Schwarzeneggernek, hogy már minden élőszereplős jelenetet felvettek az Avatar 2-höz, sőt, az Avatar 3. munkálataiból sincs már sok hátra.

Az Új-Zélandon zajló munkálatok tehát jól állnak, a rendező ezt százalékokkal is szemléltette: az Avatar 2-nél 100, az Avatar 3. esetében 95%-ot mondott a projekt állapotára, összesen pedig 10%-nyi munka van hátra a felvételekből. Ám a rendező csak az élőszereplős jelenetekre gondolt, vagyis a mindenféle CGI és VFX-megoldások – amik egy olyan film esetében, mint az Avatar, nem elhanyagolhatók -, biztos, hogy sok időt vesznek majd még igénybe.

2020 Austrian World Summit: One on One with Director James Cameron

This year’s Austrian World Summit was the biggest environmental conference in the world. Watch the full event here: https://www.facebook.com/arnold/videos/12…

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.