fbpx

Az LMP aláírásgyűjtésbe kezd az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért

Aláírásgyűjtésbe kezd az LMP az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékára csökkentését követelve. Petíciójukhoz a hétvégétől több nagyvárosban, valamint online is gyűjtik a támogatókat – közölte Csárdi Antal, a párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján.

A MTI tudósításában azt írja, a LPM politikusa a fővárosi Központi Vásárcsarnok előtt tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a zöldségek, gyümölcsök ára az infláció sokszorosával nőtt, így egyre több embernek okoz nehézséget a nélkülözhetetlen élelmiszerek megvétele. Eközben ezen termékek árát szerinte jelenleg a legmagasabb „luxus-áfakulcs” terheli, holott jelentős társadalmi igény van a 27 százalékos adó csökkentésére.

„Nem igazságos az az adórendszer, ahol a gyémántkarkötő azonos módon adózik az alapvető élelmiszerekkel”

– jelentette ki, szégyenteljesnek nevezve, hogy az élelmiszer-áfa jelenleg meghaladja a kereskedelmi árrést és a termelői nyereséget is. Emlékeztetett: pártja már az áfatörvény módosítását is kezdeményezte.

Az LMP által indított petíciót online is, az afacsokkentest.hu oldalon is alá lehet írni.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.