fbpx

LMP: Csökkentsék 5 százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját

Az LMP arra kéri a kormányt, hogy csökkentse 27 százalékról 5 százalékra az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adóját a koronavírus-járvánnyal összefüggő gazdasági válságkezelő intézkedések részeként – mondta a párt társelnöke pénteken Budapesten tartott, a Facebookon is közvetített sajtótájékoztatón.

Az MTI tudósítása szerint Kanász-Nagy Máté kifejtette, teljesen egyetértenek a kabinet azon megállapításával, amely szerint nem hagyható, hogy a járvány tönkretegye az ország életét.

A kabinet azt is állítja, hogy elegendő forrás áll rendelkezésre a válságkezelésre, az LMP szerint azonban az eddigi lépéseknek nem látszódnak az eredményei – tette hozzá.

Az alapvető élelmiszerek áfacsökkentése ezzel szemben komoly segítséget jelentene az időseknek és a kevésbé tehetőseknek azt követően, hogy a zöldségek és gyümölcsök ára ötven százalékkal emelkedett az elmúlt egy évben – mondta az ellenzéki párt társelnöke, aki elfogadhatatlannak nevezte, hogy ezek a termékek gyakorlatilag luxus kategóriává váltak sokak számára.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.